Alte știri

Razii de combatere a braconajului piscicol în raionul Ștefan Vodă

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului în comun cu Inspectoratul pentru Protecția Mediului au efectuat, în dimineața zilei de astăzi, razii de specialitate în vederea depistării încălcărilor legislației de mediu pe teritoriul raionului Ștefan Vodă, fiind întreprinse acțiuni de combatere a braconajului piscicol și curmare a încălcărilor regulilor de protecție a fondului piscicol.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Drept rezultat în bazinele acvatice au fost depistate mai multe plase instalate ilegal, care au fost ridicate pentru a fi predate la păstrare la depozitul IPM. De asemenea, peștele de diferite specii depistat în plasele braconierilor a fost eliberat în mediul acvatic.

In acest sens au fost întocmite 5 procese verbale cu privire la contravenție prevăzută de art. 114, alin. (1) din Codul Contravențional, cu aplicarea amenzii în valoare de 3000 lei și prejudiciile înaintate pentru recuperare în sumă de 575 lei.

Potrivit Secretarului de Stat, Maxim Popov raziile efectuate se înscriu în Planul acțiunilor de control în perioada de prohibiție.

Citește și: Poliția de Frontieră a reținut doi tineri ce au pescuit ilegal 25 de kilograme de pește în apele de frontieră

loading...

Comments are closed.