Reacția Arinei Spătaru, după ce Ilan Șor a depus o plângere penală împotriva ei și a lui Adrian Culai

Politicianul și omul de afaceri Ilan Șor s-a adresat Procuraturii Generale a Republicii Moldova cu o cerere de tragere la răspundere penală a Arinei Spătaru și a lui Adrian Culai pentru fapte de înșelăciune și însușirea unei sume mari de bani.

“Insist asupra luării unei singure decizii posibile în această chestiune, în conformitate cu cerințele mele și confiscarea banilor de la acești cetățeni. Îi voi dona pentru caritate în Moldova”, a scris Ilan Șor pe pagina sa de socializare.

DOC // Ilan Șor s-a adresat la Procuratura Generală pentru tragerea la răspundere penală a Arinei Spătaru și a lui Adrian Culai

După câteva ore, Arina Spătaru, președintele ALDE, a reacționat la acuzații și-i solicită lui Ilan Șor să revină acasă pentru a răspunde în fața justiției.

”Sesizarea recentă către Procuratură nu este ceva nou pentru Șor. Are nostalgii după regimul lui Plahotniuc, când denunțurile orchestrate de infractori erau luate în serios.

Noi repetăm invitația de acum câte zile. Îl așteptăm cu nerăbdare pe cetățeanul Ilan Șor să revină în țară, să dea declarații la procuratură, și să își numere banii împreună cu procurorii.

Serios vorbind- această acțiune este o nouă mostră de bătaie de joc a lui Ilan Șor la adresa cetățenilor Republicii Moldova.

Cum altfel putem numi această acțiune în care el apelează la justiția Republicii Moldova, justiție pe care o sfidează deja de mai bine de 3 ani.

Justiția din Moldova îl cheamă acasă să stea la pușcărie și el refuză. Justiția din Republica Moldova l-a găsit vinovat în furtul miliardului și el refuză să întoarcă banii. Dar tot el, Ilan Șor pretinde că apelează la Justiția din Republica Moldova pentru a-i întoarce o pretinsă sumă de 1,5 milioane de dolari.

Astfel, domnul Șor își mai bate joc odată de instituțiile din Republica Moldova, de statul Republica Moldova, de cetățenii Republicii Moldova.

Și încă o subliniere: Ilan Șor pozează în victimă nu în față autorităților Republicii Moldova. El știe că asta nu-l scapă de pușcărie. El pozează în victimă în fața agenților Kremlinului. Înțelegem că Ilan Șor încearcă în acest mod să-și justifice eșecul în fața oamenilor lui Putin, dar este cunoscut de toți că Moscova nu crede în lacrimi.

Ancheta merge mai departe. ALDE merge mai departe. Moldova merge mai departe. Vremea judecății se apropie pentru Șor și complicii acestuia”, a declarat Spătaru.

Amintim că Procuratura Anticorupție nu a anunțat că ar fi ridicat careva sume de bani de la ALDE, Arina Spătaru sau Adrian Culai, vizați în cauza penală privința finanțarea ilegală a partidului.

Total
0
Shares
Total
0
Share