Alte știri

Reacția companiei Metalferos, după conferința lui Alexandr Stoianoglo: Orice acuzație falsă aduce prejudicii financiare

Pinterest LinkedIn Tumblr

„Metalferos” a venit cu o reacție la briefingul Procuraturii Generale. Întreprinderea îşi exprimă îngrijorarea în legătură cu noile acuzaţii calomnioase lansate în spaţiul public la adresa companiei și spune „că procurorul general a fost indus în eroare intenţionat de către anumite persoane cu interes vădit de a calomnia și de a distruge S.A. „Metalferos”, scrie zdg.md

Urmăriți-ne și pe Telegram!

ULTIMA ORĂ // Oamenii lui Vlad Filat scapă de închisoare, iar fostul șef de la FISC poate reveni în țară

Conducerea companiei spune că a colaborat mereu cu ancheta și că în ultimul timp a cerut o investigație corectă și obiectivă, însă tentativele celor de la Metalferos „s-au sfârșit prin nedorinţa organelor competente de a face acest lucru.”

De asemenea, compania neagă informațiile despre pretinsele prejudicii aduse statului și spune că acestea „se bazează pe presupuneri și bârfe”.

„S.A. „Metalferos” face apel la corectitudine şi cere investigarea obiectivă a tuturor acuzaţiilor ce se aduc la adresa noastră. Orice declarație falsă lansată în spațiul public aduce prejudicii financiare foarte mari întreprinderii, lucru care afectează nu numai angajații companiei, ci și economia R. Moldova, în general”, se mai arată în declarație.

Procuratura Generală a Republicii Moldova a organizat joi, 20 august, un briefing de presă privind mersul investigațiilor în dosarul Metalferos. Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a declarat că acțiunile procuraturii nu au legătură nici cu situația de pe piața metalelor, nici cu procesul de privatizare a companiei ”Metalferos”, și că o mare parte a resurselor financiare care circulau în afacere erau însușite prin diferite scheme. Stoianoglo a declarat că prejudiciul provocat de schemele de la Metalferos este de 1,2 miliarde de lei, iar principalul beneficar al acestora ar fi fost Vladimir Plahotniuc.

BREAKING NEWS // Procurorul General anunță că Vlad Plahotniuc este păpușarul din spatele Metalferos

loading...

Comments are closed.