Politic

Reacția MAE al României la replica lui Ion Chicu adresată europarlamentarului român Siegfried Mureșan

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ministerul român de externe a reacționat la declarațiile lui Ion Chicu pe care le-a calificat „complet inacceptabile și își exprimă dezacordul puternic față de conținutul acestora”.

„Declarațiile Prim-ministrului Ion Chicu sunt cu atât mai inadecvate cu cât, în contextul actual al pandemiei de COVID-19, România a oferit, în mod dezinteresat, un sprijin substanțial Republicii Moldova, demonstrând solidaritate și fiind astfel alături, în mod concret, de cetățenii Republicii Moldova într-un moment foarte dificil. MAE apreciază că aceste declarații denotă o profundă lipsă de respect la adresa României și a relației bilaterale privilegiate de Parteneriat Strategic pentru Integrarea Europeană a Republicii Moldova”, se arată în comunicatul MAE.

Ministerul de Externe de la București anunță că Ambasadorul Republicii Moldova în România a fost convocat la sediul instituției de către secretarul de stat Dan Neculăescu, iar ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a avut o discuție telefonică pe aceeași temă cu omologul său de la Chișinău.

Citește și: Un fost ministru din Guvernul Maia Sandu, candidatura PAS-Șor și PRO Moldova la funcția de premier

loading...

Comments are closed.