Reacția Prim-Ministrului la acuzațiile liderilor Blocului ACUM privind pericolul sistării livrării de gaze naturale

Premierul Republicii Moldova, a reacționat la acuzațiile aduse astăzi de Maia Sandu pe facebook și Andrei Năstase, prin intermediul unei conferințe de presă, prin care spun că Moldova ar putea rămâne fără de gaze naturale în plină iarnă.

Ion Chicu, Prim-Ministrul Republicii Moldova, într-o postare pe facebook atenționează pe liderii ACUM, că toată vara s-au ocupat cu diverse scheme în loc să pregătească țara pentru sezonul rece al anului.

Îngrijorații si potenții, care toată vara s-au ocupat de preluarea schemelor, reparații costisitoare din bugetul public a curții blocului unde trăiesc, dar și alte isprăvi de genul acesta – în loc să pregătească țara de sezonul rece, caută disperat să “greiereze” ceva, numai sa nu-i uite lumea… a scris Premierul.

Adresându-se către Maia Sandu, președintele Partidului Acțiune și Solidaritate, Ion Chicu divulgă că ar deține informația că fostul Premier s-a adresat către partenerii de dezvoltare să blocheze finanțările până nu revine ea în funcție.

Am informație, că potenta doamnă, în afară de adresările disperate către partenerii de dezvoltare de a stopa colaborarea cu Republica Moldova (până nu redevine ea premier/președinte/procuror și mamă a națiunii), mai dă târcoale și prin alte părți, pentru a zădărnici eforturile guvernului de a soluționa problemele energetice, inclusiv aprovizionarea cu gaze. E în stilul ei, dar haideți s-o vorbim doar de bine, că dacă deloc – se supără. Vrea atenție, dar nu avem timp – trebuie să curățim mizeria pe care a lăsat-o în administrația publică centrală. Abia vineri am reușit să-i corectăm isprava cu reținerile de salarii…

Ca încheiere, Ion Chicu cheamă cetățenii la calm și-i roagă să nu se lase manipulați de oamenii ce au un singur scop.

Telegraph.md amintește că cei doi lideri ai blocului ACUM, Maia Sandu și Andrei Năstase, au fost criticați dur și de către un expert al WatchDog, care susține că președintele PAS și cel al PPDA ar fi plagiat ideea dintr-un video făcut de Sergiu Tofilat, dar nici nu au menționat aceasta în adresările lor.

Citește și:  Aflat în afara guvernării, Andrei Năstase presează MoldovaGaz și amenință cu proteste stradale

Total
0
Shares
Total
0
Share