Externe

Reacția Rusiei la decizia NATO? Putin l-a numit pe Kozak reprezentant special pentru R. Moldova (Transnistria)

Pinterest LinkedIn Tumblr

Viceprimierul rus Dmitri Kozak a fost numit de președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, în calitate de reprezentant special al acestuia pentru dezvoltarea relațiilor comerciale și economice cu Republica Moldova.

Decretul cu noua funcție a lui Kozak a fost publicat astăzi și prevede anularea deciziilor anterioare din 2012 prin care fusese numit în aceeași funcție fostul vicepremier rus Dmitri Rogozin.

Dmitri Kozak este cunoscut la Chișinău pentru promovarea cu insistență, la începutul anilor 2000, a unui memorandum privind soluționarea diferendului transnistrean prin federalizarea R. Moldova. Președintele de atunci, Vladimir Voronin, a refuzat, în 2003, să semneze acest document în ultimul moment.

Amintim că ieri, 11 iulie, țările membre NATO reunite pentru summitul de la Bruxelles au solicitat retragerea forțelor militare pe care Rusia le-a staționat ilegal pe teritoriul Republicii Moldova, într-o precizare inclusă în premieră în declarația finală a unui summit NATO.

Premieră istorică la un summit aliat, NATO cere Rusiei să își retragă trupele staționate ilegal în Republica Moldova, transnistria, rezolutia onu, guvernul filip, vlad plahotniuc, pdm 

loading...

Comments are closed.