Alte știri

Renato Usatîi are probleme cu formarea listei electorale? Un ”candidat” anunță că refuză oferta liderului PN

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ex-directorul al Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga”, Anatol Ciubotaru afirmă că nu se va regăsi pe lista vreunui partid politic la alegerile parlamentare anticipate din această vară, transmite Telegraph.md

Declarația cadrului medical vine ca reacție la afirmația liderului Partidului Nostru, Renato Usatîi precum că doctorul se va alinia blocului electoral „Renato Usatîi”.

Ciubotaru susține că după plecarea de la SCR, a fost contactat de mai mulți politicieni și partide care „și-au exprimat simpatiile și i-au propus colaborări”.

Medicul menționează că a avut discuții și cu Usatîi, însă în cadrul dialogului, spune Anatol Ciubotaru, Renato Usatîi „i-a cerut părerea profesională pe un șir de subiecte de interes public”.

În acest context, fostul director al Spitalului Republican explică și motivele pentru care nu se va regăsi alături de nici o formațiune politică, prezumțiile fiind două: profesională și personală.

„După plecarea de la Spitalul Clinic Republican, am fost contactat de mai mulți politicieni și partide care mi-au exprimat simpatiile și mi-au propus colaborări. A fost și Renato Usatîi printre ei, care mi-a cerut părerea profesională pe un șir de subiecte de interes public și căruia îi sunt recunoscător pentru încrederea și atitudinea pur omenească, exprimată într-un moment dificil, în care a trebuit să mă despart de spitalul căruia i-am dedicat aproape o jumătate de secol.

După 42 de ani de chirurgie și un mandat de medic-șef al celui mai mare spital din țară, experiența mea de aici și de peste hotare ar putea fi, probabil, utilizată în formarea politicilor publice din domeniul ocrotirii sănătății. Dar nu mă voi regăsi pe lista nici a unui partid politic. Din 2 motive – profesional și personal.

1. Chiar dacă este deseori politizată, sănătatea publică trebuie să fie o preocupare peste orice interese de partid. De aceea, pot împărtăși experiența și umila mea pricepere pentru sistemul de sănătate publică și fără a fi pe vreo listă de partid.

2. Motivul personal este că sunt român, născut in Bucovina, sunt unionist convins, trăirile patriotice ale căruia sunt cel mai bine descrise în cântecele Doinei și ai lui Ion Aldea Teodorovici. Pentru o bună parte din clasa noastră politică aceste trăiri sunt demodate și naive.

În Parlament însă e mai mare nevoie de oameni tineri, ambițioși și, probabil, mai puțin sentimentali. Al meu Partid rămâne Medicina”, a scris Anatol Ciubotaru într-o postare pe Facebook.

Citește și: Renato Usatîi și-a luat concediu fără plată, iar de săptămâna viitoare ar putea renunța la funcția de primar

loading...

Comments are closed.