Renato Usatîi i s-a plâns premierului despre problemele din Bălți

Prim-ministrul Ion Chicu a vizitat astăzi primăria municipiului Bălți. Acesta a discutat cu șefii subdiviziunilor primăriei, primarul, viceprimarii, dar şi cu locuitori ai raionului, relatează Telegraph.md

Primarul de Bălți, Renato Usatîi, a abordat probleme importante, precum modificarea statutului municipiului Bălți, problema insuficienței poligonului de colectare a deșeurilor și efectele generate, calitatea infrastructurii drumurilor în municipiu, modernizarea Centralei Termoelectrice Nord și costul energiei termice, problemele întreprinderii municipale Apă-Canal Bălți, politicile de salarizare a funcționarilor autorităților publice locale și problema activelor imobile publice neutilizate.

Premierul a informat responsabilii primăriei despre situația economiei naționale și tendințele constatate în ianuarie 2020. Veniturile în Bugetul public național au fost cu peste 15 p.p. mai mari decât în ianuarie 2019. Cca 96,6 p.p. din necesitățile statului sunt acoperite din veniturile generate de economia națională și dependența de asistența nerambursabilă a partenerilor de dezvoltare este mică. Programul Guvernului pentru 2020 prevede investiții masive în reabilitarea infrastructurii rutiere, printre care e reparația capitală a drumului Bălți – Criva, cu maximă importanță pentru locuitorii regiunii. Executivul are un plan referitor la construcția infrastructurii naționale menite să colecteze și să proceseze deșeurile solide. Proiectul este susținut de instituțiile financiare ale UE cu fonduri de cca 100 milioane de euro. Reforma salariilor prevede ajustarea salariilor funcționarilor APL, care vor crește în câteva etape.

Șeful Executivului a reconfirmat abordarea tehnocrată a Guvernului și a exclus politizarea atitudinii față de APL.

De asemenea, Ion Chicu a mers la Centrul Multifuncțional al ASP Bălți, pentru a se informa despre procesul de obținere a permiselor auto. Conducerea Centrului a comunicat despre existența rândurilor la programarea la proba practică pentru obținerea categoriei B. În ultimele 30 de zile, cozile s-au redus de la 2,5 luni până la 1,5 luni. Responsabilii au asigurat că în perioada următoare vor fi întreprinse acțiuni pentru micșorarea lor.

Citește și: Premierul Chicu a mers la Spitalul din Bălți

Total
0
Shares
Total
0
Share