Politic

Replica PAS: Maia Sandu își reconfirmă tot sprijinul pentru Simion Guțu. Fostul coleg al lui Iurie Roșca are însă probleme grave de integritate!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Partidul Acțiune și Solidaritate a răspuns redacției Telegraph.md la întrebarea despre cum a reușit Simion Guțu să treacă de filtrele de integritate ale Maiai Sandu, doar după ce portalul nostru de știri a publicat un articol la acest subiect, menționând că PAS refuză să dea explicații.

Printr-un comunicat de presă, PAS menționează că echipa Partidului Acțiune și Solidaritate își reconfirmă tot sprijinul și încrederea pentru candidatul PAS la funcția de Primar al muncipiului Bălți, domnul Simion Guțu, pe care-l consideră ca fiind un om integru, onest și corect. Și asta chiar dacă în anul 2011, Colegiul de Medicină Bălţi a depus cerere de chemare în judecată către Guţu Simion şi Guţu Valentina prin care a solicitat încasarea datoriei în baza contractului de locațiune. Guţu Simion şi Guţu Valentina nu şi-au onorat obligațiunea asumată şi la data de 30.05.2011, au acumulat o datorie în sumă de 22 198,27 lei.

PAS, Candidatul PAS la Balti, Primaria Balti

La acest subiect, PAS menționează că Simion Guțu consideră decizia judecătorilor ca fiind una abuzivă, iar Curtea de Apel, apoi Curtea Supremă de Justiție, au decis ca familia Guțu să achite suma de 14 mii de lei. Suma respectivă ar fi fost achitată integral de Guțu.

Informațiile publicate de bloggerul Eugen Luchianiuc despre fiul lui Simion Guțu, au fost catalogate de PAS ca fiind „prea josnice”, cu toate acestea partidul Maiei Sandu a subliniat că nimeni nu poate fi condamnat pentru acțiunile rudelor sale. Fiul candidatului pentru funcția de Primar al municipiului Bălți din partea PAS a fost dat în căutare pentru escrocherie. Într-un reportaj realizat de către televiziunea BTV, se arată că Maxim Guțu, fiul lui Simion Guțu a tras pe sfoară 20 de oameni împrumutând peste 13 milioane de lei, iar mai apoi a evadat din arest de la domiciliu aflându-se în căutare la momentul de față. Una din persoanele de la care împrumutat bani Guțu a murit după ce a aflat că nu va primi banii înapoi.

La subiectul privind apartenența de cândva a lui Simion Guțu la PPCD, PAS a menționat că Simion Guțu ca și mulți oameni de bună credință, au luptat defapt pentru eliberarea națională și demnitatea poporului nostru, nu pentru niște șefi de partide care s-au dovedit a fi trădători.

Amintim că Simion Guțu a fost coleg de partid cu Iurie Roșca până după alegerile parlamentare din 2014. Acesta s-a dovedit a fi un infiltrat al Moscovei în mișcarea unionistă din anii ’90. Politologul Petru Bogatu, referindu-se la acest caz a declarat că: „Candidatul Maiei Sandu la Bălți e un fost colaboraționiist al regimului președintelui Voronin, până în toamna anului 2009, Simion Guțu, împreună cu șeful său de partid, a făcut parte de fapt din echipa comunistului Vladimir Voronin cu care PPCD a coabitat, împărțind puterea, încă din 2005. A colaborat cu administrația comunistă din Bălți, a sprijinit la unison cu partidul din care făcea parte reprimarea bestială a manifestațiilor anticomuniste de la 7 aprilie, s-a opus instalării unei guvernări pro-europene după înfrângerea PCRM în alegerile din iulie 2009.”

Comunicatul de presă al PAS poate fi citit integral aici.

 

loading...

Comments are closed.