Externe

Rusia anunţă demararea construcţiei a două portelicoptere de tip Mistral

Pinterest LinkedIn Tumblr

Moscova a anunţat că, în prima parte a anului 2020, va demara construcţia la un şantier naval din Kerci (Crimeea) a două nave universale de desant similare cu portelicopterele franceze de tip Mistral, potrivit agenţiei de presă RIA Novosti, care citează o sursă din domeniul industriei de apărare, după ce un contract cu Franţa privind livrarea a două nave de acest tip a fost anulat de Paris ca urmare a sancţiunilor occidentale instituite împotriva Moscovei în 2014 pentru rolul său în criza ucraineană, transmite paginaderusia.ro.

La presiunea cancelariilor occidentale, Franţa a trebuit să renunţe la contractul de 1,2 miliarde de euro încheiat cu Rusia în 2011 pentru două portelicoptere de tip Mistral.

În mai 2015, Parisul a anunţat rezilierea contractului şi, ulterior, a plătit Federaţiei Ruse compensaţii în valoare de aproximativ 1 miliard de euro.

În Crimeea, potrivit responsabilului citat de RIA Novosti, vor fi construite două nave care vor putea găzdui între 12 şi 16 elicoptere.

Autorităţile ruse nu exclud construcţia altor portavioane pe viitor, conform aceleiaşi surse.

Cele două portelicptere a căror construcţie este programată să înceapă în primăvara anului viitor ar urma să fie date în exploatare în 2025-2026.

Citește și: (video) Un nou film de propagandă produs de Kremlin. Se elogiază armata rusă ce staționează ilegal în stânga Nistrului!

loading...

Comments are closed.