Rusia îşi va vaccina toate nurcile împotriva COVID-19

Rusia îşi va vaccina preventiv populaţia de nurci împotriva COVID-19, după ce alte ţări au identificat cazuri de transmitere a virusului la aceste animale, a declarat şeful interimar al companiei naţionale a blănurilor la un post tv al Ministerului Apărării.

Potrivit Reuters, Ivan Nesterov, şeful interimar al companiei Samurul rus a făcut aceste afirmaţii luni, la postul Zvezda TV. Contactat marţi în legătură cu afirmaţiile făcute, el i-a îndrumat pe jurnalişti către Ministerul Agriculturii, afirmând că este mai bine ca această instituţie să ofere informaţiile oficiale.

În interviul de pe Zvezda TV, Ivan Nesterov poate fi auzit afirmând că autorităţile testează în prezent vaccinul şi că plănuiesc să vaccineze populaţia de nurci atunci când procesul este finalizat.

El a spus că virusul nu a fost depistat la nurcile din Rusia şi măsura este una preventivă, adăugând că Rusia nu are nicio confirmare ştiinţifică privind transmiterea virusului de la nurci la oameni.

Mai multe țări au identificat cazuri de COVID-19 la nurci, printre care Danemarca şi Statele Unite, a declarat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Sursa: Digi24

Citește și: Irlanda va sacrifica toate nurcile de pe teritoriul său, de teama unei mutații a coronavirusului

Total
0
Shares
Total
0
Share