Politic

Scandalul legat de Aeroport: jurnalist de la Ziarul de Gardă acuză Guvernul Maiei Sandu de populism!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Jurnalistul Victor Moșneag de la Zdg.md acuză Guvernul Maiei Sandu de populism în scandalul legat de concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău. Moșneag a scris pe facebook că abrogarea celor patru hotărâri poate conduce la neplăceri și mai mari pentru statul moldovenesc.

„Am citit că, azi, Guvernul a abrogat hotărârile din 2013 prin care Aeroportul Internațional Chișinău a fost concesionat. După șase ani!

Cu același „succes” Guvernul poate abroga deciziile prin care statul a pierdut pachetul de control de la Banca de Economii sau deciziile prin care celor trei bănci falimentare le-au fost alocate miliarde de lei din rezervele Băncii Naționale.

Efectul va fi cam același. Adică zero”, a spus Victor Moșneag. 

Potrivit jurnalistului, în cazul Aeroportului, dacă nu cumva s-a identificat vreo genialitate juridică, statul ar putea pierde, în final, zeci sau chiar sute de milioane de euro în urma unui inevitabil litigiu. „Până la proba contrarie, decizia de azi nu pare altceva decât o acțiune populistă, luată sub presiunea străzii și a celor care au promis în electorală că aeroportul și miliardul va fi întors”, a menționat Moșneag.

Amintim că înainte de alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, liderii blocului ACUM Andrei Năstase și Maia Sandu au promis poporului că dacă vin la putere vor întoarce miliardul și vor readuce Aeroportul în gestiunea statului. Până la moment aceste lucruri nu s-au întâmplat.

Aeroportul Chișinău, a fost vandut aeroportul, AIR Moldova, aeroportul international chisinau, avia invest

loading...

Comments are closed.