Alte știri

Șeful ANSP: „Testarea masivă a populației la COVID-19 este o iroseală de teste”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Șeful ANSP, Nicolae Furtună, a comentat astăzi criticile aduse în adresa Ministerului Sănătății precum că în Republica Moldova se fac un număr foarte mic de teste, iar autoritățile refuză testarea în masă a populației. Potrivit lui Furtună, testarea în masă a moldovenilor ar fi „o iroseală de teste”, transmie Telegraph.md, cu referire la Noi.md

Urmăriți-ne și pe Telegram!

„Am încercat să testăm masiv și testarea masivă nu este altceva decît teste irosite și potențial de laborator sufocat și supraîncărcat. Presingul ăsta eu nu l-am mai văzut în altă țară, decît în RM. (…)La capitolul testare și teste eu personal ca și epidemiolog nu am nicio remușcare din ceea ce s-a făcut pînă acuma”, a comentat Furtună.

În cadrul conferinței de presă Nicolae Furtună a îndemnat politicul să se abțină de la declarații false care duc în eroare populația Republicii Moldova vizavi de topul în care se plasează țara noastră la capitolul infectarea cu COVID-19, scrie jurnal.md.

În țara noastră există 10 laboratoare, dintre care 4 private, care prelevează probe la prezența coronavirusului de tip nou. Pînă acum în Republica Moldova au fost depistate pozitiv la prezența coronavirusului de tip nou 15.453 de persoane, printre care 876 de copii și 134 de gravide. Pentru 510 persoane infectarea cu noul tip de virus a fost fatală.

Citește și: VIDEO // Riscă până la 4 ani de închisoare dupa ce a sustras bunuri de peste 25 000 lei dintr-o locuință

loading...

Comments are closed.