Alte știri

Șeful armatei din Nigeria a murit după ce avionul militar în care se afla s-a prăbușit

Pinterest LinkedIn Tumblr

Șeful armatei din Nigeria, locotenentul general Ibrahim Attahiru, a murit într-un accident aviatic. Avionul militar în care se afla s-a prăbușit vineri în apropierea aeroportului Kaduna din nordul Nigeriei, în timp ce încerca să aterizeze în condiții de vreme rea. Informația a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al forțelor aeriene, informează Digi24.ro

„Prăbușirea unui avion al forțelor aeriene s-a produs spre orele serii în apropierea aeroportului internațional Kaduna. Cauzele accidentului nu sunt cunoscute deocamdată”, au precizat forțele aeriene din Nigeria, notează sursa citată.

Incidentul ar fi avut loc în timp ce avionul militar încerca să aterizeze pe aeroportul Kaduna. Alți zece ofițeri, inclusiv echipajul avionului, au murit. Președintele nigerian Muhammadu Buhari a declarat că a fost „profund întristat” de vestea prăbușirii aeronavei.

Locotenentul Ibrahim Attahiru avea 54 de ani și își preluase funcția de lider al armatei nigeriene în luna ianuarie, după un val de critici legate de deteriorarea situației de securitate în Nigeria.

Accidentul de vineri vine la trei luni după ce un avion militar nigerian s-a prăbușit pe o pistă în capitala Abuja, toate cele șapte persoane la bord fiind declarate decedate.

În urmă cu doar două zile, liderul grupării jihadiste Boko Haram, Abubakar Shekau, a fost grav rănit în nord-estul țării în urma unor ciocniri cu luptătorii unui grup jihadist rival.

Locotenentul Ibrahim Attahiru a luat parte la acțiunile guvernului de a spori eficiența armatei în combaterea unei insurgențe jihadiste de peste zece ani. Armata nigeriană luptă împotriva insurgenței jihadiste din nord-estul țării încă din 2009.

Citește și: Rusia cere SUA și UE să nu mai intervină în procesele politice interne din Moldova

loading...

Comments are closed.