Externe

Șeful bisericii „Lumina lumii” a fost condamnat la 16 ani de închisoare pentru că a abuzat sexual de copii

Pinterest LinkedIn Tumblr

Procurorul general al Californiei, Rob Bonta, a declarat vineri, într-un comunicat de presă, că a ajuns la un acord de pledoarie și condamnarea lui Naasón Joaquín García, 53 de ani, liderul Bisericii La Luz del Mundo, pentru mai multe acuzații de abuz sexual asupra minorilor. García obișnuia să abuzeze sexual minore din congregația sa, scrie BBC.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Acordul înseamnă ca pedeapsa lui este considerabil mai scurtă decât închisoarea pe viață pe care ar fi putut sa o execute dacă ar fi fost găsit vinovat într-un proces.

Pentru adepții săi, Naasón Joaquín García este cunoscut drept „Apostolul”.

Biserica sa a distribuit pe Twitter o declarație (în limba spaniolă) în care își exprimă „sprijinul continuu pentru Apostolul lui Isus Hristos” și i-a lăudat „integritatea, conduita și munca sa”. Declarația susține că probele din dosar au fost fabricate și că García a acceptat acordul de pledoarie „ca cel mai bun mod de a proteja biserica și familia sa”.

O organizație creștină fundamentalistă, „La Luz del Mundo” ( în limba spaniolă „Lumina lumii”) a fost fondată în Mexic în 1926 de bunicul lui García, Eusebio Joaquín González.
Influența bisericii a crescut în ultimii ani și este puternica în părți din California care au populații mari hispanice, pe care García le-a vizitat adesea.

„In calitate de líder al „La Luz del Mundo”, Naasón Joaquín García si-a folosit puterea pentru a profita de copii. Condamnarea de astăzi nu poate anula niciodată răul, dar va ajuta la protejarea generațiilor viitoare”, se arată în declarația procurorului general al Californiei.

De menționat că și cei doi adepți care au fost arestați împreună cu García au pledat vinovați.

Susana Medina Oaxaca, în varsta de 27 de ani, a recunoscut vineri agresiunea care ar putea provoca vătămări corporale grave. Ea fusese asistenta lui García înainte de arestarea lor.

Alondra Oscampo a pledat deja vinovată în 2020 pentru 4 capete de acuzare care implicau abuz sexual asupra minorilor. Era de așteptat ca aceasta sa depună mărturie împotriva lui García.

Biserica Lumina Lumii susține că a botezat peste 5 milioane de oameni din întreaga lume, dar numărul nu a putut fi verificat independent.

loading...

Comments are closed.