Șeful IGP a avut o întrevedere cu coordonatorul Agenției Turcești de Colaborare și Coordonare

Șeful Inspectoratului General al Poliției, Sergiu Paiu, a avut astăzi, 25 noiembrie, o întrevedere oficială cu coordonatorul  Agenției Turcești de Colaborare și Coordonare (TIKA), Selda Ozdenoglu.

Întrevederea a avut drept scop sumarizarea activităților comune de cooperare în plan strategic și setarea unor priorități de colaborare pentru perspectiva imediată.

Șeful IGP a adus sincere mulțumiri pentru suportul acordat de TIKA în dezvoltarea dialogului moldo-turc de cooperare pe segmentul polițienesc și a subliniat că activitățile organizate în plan bilateral au adus valoare adăugată sistemului polițienesc din Republica Moldova.

“TIKA este un partener important pentru Poliția din Republica Moldova. În calitatea mea de șef al Poliției Naționale îmi doresc să dezvoltăm colaborarea existentă și să promovăm activități relevante pentru polițiști și cetățeni”, a menționat Sergiu Paiu.

Doamna Ozdenoglu a menționat că Inspectoratul General al Poliției este un partener strategic pentru TIKA, iar implementarea proiectelor de asistență, care au fost suspendate în contextul pandemiei COVID-19, va începe cu certitudine anul viitor.

Menționăm că, Agenția TIKA susține eforturile de dezvoltare a poliției din Republica Moldova prin proiecte de asistență concrete, inclusiv organizarea de instruiri și vizite de studiu în cadrul Poliției Naționale din Turcia. 

Citește și: Împuternicirile de reprezentare vor putea fi acordate din orice colț al lumii prin intermediul MPower

Total
0
Shares
Total
0
Share