Actual

Șeful Poliției a avut o întrevedere cu atașatul afacerilor interne în cadrul Ambasadei Turciei în RM

Pinterest LinkedIn Tumblr

Șeful Inspectoratului General al Poliției, Sergiu Paiu, a avut o întrevedere cu atașatul afacerilor interne în cadrul Ambasadei Republicii Turcia în Republica Moldova, Ahmet Zafer Izcan.

În cadrul întrevederii, au fost abordate o serie de inițiative comune, printre care și organizarea vizitelor de studii și a instruirilor în baza unui parteneriat de cooperare atât din partea Centrului chinologic, cât și a Plutonului de cavalerie din Turcia.

Oficialii au continuat și negocierile privind acordarea asistenței financiare în vederea dotării BPDS Fulger a IGP cu tehnică și echipament special (mașini specializate pentru deplasarea rapidă și intervenții în cazuri antitero, microbuze pentru transportarea grupurilor implicate în reținerea persoanelor periculoase, echipament tactic, precum și înlocuirea armelor cu destinație militară cu cele polițienești, etc.), în scopul sporirii capacității subdiviziunii în realizarea misiunilor ce îi revin.

„Republica Turcia este un partener strategic pentru Republica Moldova și acest lucru poate fi confirmat prin mulțimea de proiecte realizate cu succes în Republica Moldova. Pe parcursul anului 2019 au fost organizate mai multe instruiri pentru angajații IGP, atât în Moldova, cât și în Turcia. Pe această cale, Vă mulțumesc pentru contribuția constantă adusă Poliției Naționale. Îmi doresc să asigurăm continuitatea priorităților convenite și mizăm pe susținerea și suportul Dumneavoastră personal”, a menționat șeful Poliției, Sergiu Paiu.

La rândul său, Ahmet Zafer Izcan și-a exprimat deschiderea și dorința pentru continuarea activităților de cooperare, menționând despre faptul că omologii din Turcia manifestă interes pentru susținerea Poliției Republicii Moldova prin identificarea și implementarea priorităților comune de colaborare bilaterală. Pe viitor este preconizată dezvoltarea și a altor proiecte de colaborare, astfel încât subdiviziunile corespondente de la noi din țară să-și perfecționeze capacitățile profesionale.

Citește și: INTERVIU EXCLUSIV // Șeful IGP, la 100 de zile de mandat: Omul în uniformă trebuie respectat – mâine, el ar putea fi cel care îți va salva viața!

loading...

Comments are closed.