Alte știri

Șeful statului a vizitat astăzi „Institutul Mamei și Copilului” din Chișinău

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Igor Dodon a efectuat astăzi o vizită la instituția medicală „Institutul Mamei și Copilului” din Chișinău, în cadrul căreia s-a documentat cu privire la situația din instituție, informează Telegraph.md

Igor Dodon a constatat că, deși instituția a beneficiat de mai multe proiecte finanțate din surse interne și externe, există o necesitate stringentă de a-i fi consolidată baza tehnico-materială.

Președintele a asigurat că va acorda sprijinul posibil pentru a dota instituția cu cele mai necesare utilaje și dispozitive medicale. De asemenea, a menționat despre intenția actualei guvernări de a investi substanțial în sistemul național de sănătate, pentru a reduce exodul lucrătorilor medicali prin crearea condițiilor favorabile de muncă, prin oferirea protecției sociale necesare, precum și pentru a spori siguranța pacienților.

Totodată, președintele a felicitat angajații instituției cu prilejul Zilei Internaționale a Asistentului Medical, mulțumindu-le pentru devotamentul şi profesionalismul de care dau dovadă zilnic și urîndu-le multă sănătate, împliniri și bunăstare.

Citește și: Mesajul lui Igor Dodon cu ocazia Zilei Internaționale a Asistentului Medical

loading...

Comments are closed.