Și-a „făcut comandă” de buletin fals cu 300 de euro, de la o persoană recrutată pe internet

Un conațional a identificat pe rețele de socializare o persoană care l-a ajutat să obțină un document românesc, cu semne de falsificare. Ilegalitatea acestuia a fost deconspirată de polițiștii de frontieră din punctul de trecere a frontierei Costești.

Pentru formalitățile de control, pe sensul de ieșire din Republica Moldova s-a apropiat microbuzul de pe ruta Moldova-Franța. Printre pasageri a fost legitimat cetățeanul moldovean de 49 de ani, care a fost supus unor verificări suplimentare, ca urmare a aplicării analizei de risc.

În rezultat, în bagajul acestuia s-a depistat o carte de identitate, care ar fi eliberată pe numele său de către autoritățile române. Cercetarea amănunțită a documentului a stabilit neautenticitatea acestuia, fiind prezente mai multe elemente de falsificare.

La audieri, bărbatul a declarat că și l-a achiziționat cu suma de 300 de euro, în acest sens a fost ajutat de un alt conațional găsit pe internet.

În cauză, poliţiştii de frontieră din Direcția regională NORD efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiuni de fals în acte oficiale.

Total
0
Shares
Total
0
Share