Social

Și-a „făcut comandă” de buletin fals cu 300 de euro, de la o persoană recrutată pe internet

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un conațional a identificat pe rețele de socializare o persoană care l-a ajutat să obțină un document românesc, cu semne de falsificare. Ilegalitatea acestuia a fost deconspirată de polițiștii de frontieră din punctul de trecere a frontierei Costești.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Pentru formalitățile de control, pe sensul de ieșire din Republica Moldova s-a apropiat microbuzul de pe ruta Moldova-Franța. Printre pasageri a fost legitimat cetățeanul moldovean de 49 de ani, care a fost supus unor verificări suplimentare, ca urmare a aplicării analizei de risc.

În rezultat, în bagajul acestuia s-a depistat o carte de identitate, care ar fi eliberată pe numele său de către autoritățile române. Cercetarea amănunțită a documentului a stabilit neautenticitatea acestuia, fiind prezente mai multe elemente de falsificare.

La audieri, bărbatul a declarat că și l-a achiziționat cu suma de 300 de euro, în acest sens a fost ajutat de un alt conațional găsit pe internet.

În cauză, poliţiştii de frontieră din Direcția regională NORD efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiuni de fals în acte oficiale.

loading...

Comments are closed.