Social

Șoferul care a lovit MORTAL fetița de 9 ani în orașul Ialoveni, este angajat „Avicola Floreni”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Au apărut noi detalii despre accidentul rutier produs în după-amiaza zilei de ieri în orașul Ialoveni, în aproprierea Școlii de Artă, care a curmat viața unei eleve de 9 ani. Aceasta traversa strada regulamentar, la trecerea de pietoni, când a fost lovită în plin de un camion, iar potrivit profesorilor de la Școala de Artă, fetița făcea parte din corul instituției și venea să susțină examenul la vioară, iar tragedia s-a produs chiar sub ochii colegilor săi. Totodată, reporterii Deschide.MD au aflat că șoferul vinovat de accident era angajat al avicolei Floreni.

Audiat de polițiști, șoferul camionului de marca MAZ, un bărbat în vârstă de 64 de ani, a declarat că  nu ar fi observat fetița când traversa strada pe trecerea de pietoni. Asta, deși, din imaginile de la fața locului, se vede că trecerea de pietoni este colorată în roșu și alb, pentru o vizibilitate mai bună, iar în fața trecerii este și mesajul de atenționare „Școala”.

De altă parte, artista Georgeta Voinovan, dar și una din profesoarele de la Școala de Arte la care învăța fetița, a scris într-o postare pe pagina sa de Facebook că fetița a fost accidentată chiar sub ochii altor colege care traversaseră strada înaintea ei.

„Azi am văzut cum o școală întreagă plânge. Școala de Arte de la Ialoveni, unde lucrez. După ce o fetiță de 9 ani, care venea cu vioara în mână să dea examenul, a fost târâtă și a murit sub roțile unui camion. Chiar de pe trecerea de pietoni. Chiar din fața școlii. Chiar în ochii altor colege, tot cu viorile în mâini, la fel de mici ca ea, care traversaseră strada înaintea ei”, a scris Voinovan.

În postare sa, Georgeta Vionovan scrie despre durerea care i-a cuprins pe toți cei care au cunoscut-o pe victimă, dar și despre faptul că fetița făcea parte din corul „Albinuțele” de la Școala de Artă și că acum două zile a participat la înregistrarea piesei sale „Bulgări de zăpadă”.

„Am petrecut lecțiile înghițind lacrimi… ieșeam periodic pe coridor și vedeam acolo alte fețe înlăcrimate ale profesorilor… știu sigur că și la această oră nu sunt singura care plânge… nimeni nu se putea concentra… care lectii?…a murit un copil… și durerea asta nu se poate compara cu nimic…

Știu sigur că astăzi mulți nu dorm. Că plâng împreună cu părinții și frații micuței Liza. Că bunul Dumnezeu de azi are un îngeraș tare frumos, luminos și talentat lângă El… Ca în corul „Albinuțele” de la Școala de Arte de astăzi este cu o albinuță mai puțin… fiindcă una din ele a zburat în Rai…
P.S. Cu 2 zile în urmă micuța Elizaveta, împreună cu alți copii din corul școlii, a fost la studiou și a înregistrat cântecul meu „Bulgări de zăpadă”… Eu mă maimuțăream în fața lor, ca să nu uite să zâmbească, iar dna Oxana Pcela le-a făcut niște poze prin geamul studiolui. Este și zâmbetul Lizei acolo…”, scrie Voinovan.

Totodată, Daniela Bodorin, directorul Școlii de Arte din orașul Ialoveni, a declarat pentru agenția de presă IPN, din spusele martorilor,  că la trecerea de pietoni așteptau mai mulți copii.

„Văzând că autovehiculul încetinește, aceștia au început să traverseze strada. Dar când au înțeles că nu oprește camionul, s-au retras la marginea carosabilului. Eleva accidentată nu a reușit împreună cu ceilalți copii. Se spune că șoferul nu i-a văzut”, a menționat Daniela Bodorin.

Surse din cadrul IP Ialoveni, care au solicitat să le fie păstrat anonimatul, ne-au comunicat că bărbatul este angajat în cadrul avicolei „Floreni”, iar atunci când s-a produs accidentul, acesta ar fi transportat niște deșeuri de la ferma de păsări.

Imediat după accident, șoferul a fost reținut pentru 72 de ore, iar pe numele său a fost pornită o cauză penală conform art. 264 al. 3 din Codul Penal al R. Moldova. Conform legislației în vigoare,  dacă vinovăția sa va fi demonstrată în fața instanței, acesta s-ar putea alege cu o pedeapsă cu închisoare de la 3 la 7 ani cu anularea dreptului de a mai conduce mijloace de transport.

Vom aminti că anterior au fost înregistrate mai multe accident rutiere cu implicarea  șoferilor și autovehicolele avicolei Floreni. Unul din ele a avut loc în toamna anului 2018, când o dubiță de la avicola Floreni a intrat în cortegiul prezidențial la Strășeni. Atunci au fost avariate trei mașini, două s-au răsturnat, iar în una dintre ele se afla peşedintele Igor Dodon, unul dintre fii săi şi mama acestuia.

Citește și: ACCIDENT TRAGIC: Fetiță de doar 9 ani lovită MORTAL de un camion în orașul Ialoveni

 

loading...

Comments are closed.