SONDAJ // Aproape 52% dintre cetățeni sunt împotriva intrării Republicii Moldova în NATO

Majoritatea populației este contra aderării Republicii Moldova la blocul militar NATO, indică datele unui studiu prezentat de Asociația Sociologilor și Demografilor, informează NTV

Potrivit sondajului, dacă duminica viitoare s-ar organiza un referendum, aproape 52% dintre respondenți au declarat că vor vota împotriva intrării Republicii Moldova în Organizația Tratatului Atlanticului de Nord. Pozitiv au răspuns 26,5 procente.

De asemenea, peste 13% dintre persoanele chestionate au spus că nu vor participa la vot, iar 6,3% au declarat că nu știu ce înseamnă NATO. Nu au putut să formuleze un răspuns la această întrebare 2,1 la sută dintre respondenți.

Sondajul a fost realizat în perioada 24 mai – 5 iunie 2021 pe un eșantion de 1179 de respondenți din 83 de localități. Marja de eroare este de 3%. Sondajul reprezintă o parte componentă a Proiectului internațional Identitate și coeziune socială în Europa Centrală și de Est, realizat în comun cu Filiala de Sud a Asociației Sociologice din Ucraina.

Citește și: DOC // Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor a publicat ”Programul de dezvoltare socio-economică a Republicii Moldova”

Total
0
Shares
Total
0
Share