Alte știri

SONDAJ // Cei mai mulți cetățeni vor ca autoritățile în primul rând să le asigure salarii și pensii mai mari

Pinterest LinkedIn Tumblr

Moldovenii așteaptă de la autorități lucruri concrete: creșterea salariilor și a pensiilor, un control mai riguros asupra prețurilor, dar și crearea locurilor de muncă. La aceste concluzii au ajuns experții din cadrul Asociației Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova, care au realizat studiul Vox Populi – iunie 2021 „Opțiunile social-politice ale cetățenilor în preajma alegerilor parlamentare anticipate”, informează NTV

Experții i-au întrebat pe respondenți ce trebuie de întreprins concret ca viața oamenilor din localitatea lor să devină mai bună?

Aproape 32% dintre cetățeni au spus că trebuie de majorat salariile, pensiile și indemnizațiile, peste 25% susțin că este nevoie de realizat un control asupra prețurilor, de micșorat prețurile la produsele de primă necesitate, peste 23 la sută consideră că trebuie de redus șomajul, iar aproape 20% vor să fie dezvoltată infrastructura.

Lupta cu fenomenul corupției este considerată o prioritate doar de către 17% dintre respondenți, iar îmbunătățirea sistemului sanitar, de 15,7%.

Totodată, cetățenii așteaptă să fie oprită migrația, aleșii locali să devină mai responsabili, iar cei mai puțini moldoveni așteaptă reforme sistemice.

Sondajul a fost efectuat în perioada 10–20 iunie 2021 pe un eșantion de 1167 de respondenți din 81 de localități. Marja de eroare este de 3%.

Citește și: SONDAJ // Igor Dodon și Maia Sandu sunt aproape pe poziții egale: 32,9% au cea mai mare întrecere în președinte, iar 32,2% – în liderul PSRM

loading...

Comments are closed.