Alte știri

Spania prelungește starea de alertă pentru încă două săptămâni

Pinterest LinkedIn Tumblr

În Spania, starea de alertă este prelungită încă pentru două săptămâni.

Deputații spanioli au votat această prelungire, până la șase iunie inclusiv. Această măsură excepțională face posibilă limitarea libertății de mișcare.

Și guvernul a considerat necesar să o extindă până la sfârșitul ieșirii din carantină pe etape, care ar trebui finalizată la sfârșitul lunii iunie. Chiar prim-ministrul Pedro Sanchez a fost cel care a justificat această măsură.

„Spaniolii au oprit virusul împreună. Nimeni nu are dreptul să saboteze ceea ce am realizat împreună în aceste lungi săptămâni de izolare”.

Prim-ministrul răspunde astfel criticilor din partea partidelor de opoziție care, de câteva zile, organizează manifestații împotriva guvernului. Cerând „demisia guvernamentală”, cu tigăi, manifestanții, susținuți de dreapta și extrema dreaptă, acuză guvernul de limitarea libertăților și că au fost incompetenți în gestionarea crizei de sănătate.

Spania atestă o scădere a numărului de decese înregistrat zilnic, dar și cel al infectărilor. Țara se apropie de 28.000 de cazuri de deces și peste 277.000 de contaminări.

Citește și: Un veteran al armatei britanice, ucis de un șofer de TIR român care își verifica la volan o comandă pe Amazon

loading...

Comments are closed.