Alte știri

SPIA: Atac cibernetic în adresa funcționarilor MAI, inclusiv ministrului afacerilor interne, Pavel Voicu

Pinterest LinkedIn Tumblr

Pe parcursul zilei de astăzi, ofițerii Serviciului Protecție Internă și Anticorupție (SPIA) al MAI desfăşoară măsuri specifice pentru identificarea, prevenirea şi contracararea ameninţărilor, vulnerabilităţilor și riscurilor susceptibile să compromită securitatea, patrimoniul, personalul, misiunile, procesul decizional și capacitatea operațională a sistemului administrativ al MAI.

Igor Dodon merită încă un nou mandat pentru că deține o echipă puternică, experiență și un program bine pus la punct, susține Ion Ceban

Astfel, SPIA a sesizat un atac cibernetic la mai mulți utilizatori de telefonie, funcționari ai MAI, inclusiv în adresa ministrului afacerilor interne, Pavel Voicu.

În speță, atacul a fost manifestat prin apeluri abuzive de la mai multe numere de telefonie.

Ca urmare a măsurilor întreprinse, a fost stabilit faptul că scopul atacului cibernetic este de a bloca rețeaua abonatului.

Totodată, operatorii de telefonie mobilă au confirmat faptul că, atacul a fost produs de peste hotarele Republicii Moldova.

În acest context, SPIA va iniția o cauză penală în baza indicilor art. 27 și art. 261/1, Cod Penal al Republicii Moldova, Accesul neautorizat la reţelele şi serviciile de telecomunicaţii. Dacă vor fi găsite vinovate, persoanele implicate riscă amendă în mărime de la 1350 la 3350 unităţi convenţionale sau închisoare de pînă la 5 ani.

În această ordine de idei, SPIA menționeză că, condamnă vehement acțiunile ilegale ce pericliteză orînduirea constituțională și compromit parcursul scrutinului electoral.

Astfel, SPIA solicită a fi informat în cazul în care funcționarii din sistemul afacerilor interne au recepționat astfel de apeluri și au devenit victima atacului cibernetic.

Citește și: FOTO // Autocar de pe cursa Republica Moldova-Cehia implicat într-un accident pe traseul Chișinău-Leușeni. Sunt victime

loading...

Comments are closed.