Stoianoglo și-a primit astăzi înapoi pașaportul și dreptul de a circula în afara țării

Curtea de Apel i-a păstrat astăzi lui Alexandr Stoianoglo măsura de control judiciar, dar i-a anulat mai multe restricții. De asemenea, Procurorul General suspendat și-a primit astăzi înapoi pașaportul și dreptul de a circula în afara țării, scrie unimedia.info

Potrivit avocaților, Stoianoglo continuă să fie obligat să se prezinte la Procuratură sau Judecată ori de câte ori este citat, dar și să informeze organele de justiție despre o eventuală schimbare a domiciliului.

Alte restricții pe care le avea până acum au fost anulate. Printre acestea este dreptul de a face declarații de presă, participarea la întruniri publice sau discuții cu foști colegi.

De asemenea, Alexandr Stoianoglo poate efectua vizite în afara țării, după ce organele de drept i-au întors astăzi și pașaportul, au menționat avocații pentru UNIMEDIA.

Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, a fost reținut de ofițeri SIS, pe 5 octombrie 2021, cu doar câteva minute înainte de un briefing anunțat de către acesta pentru ora 18:00. Asta ca urmare a unei sesizări depuse la CSP de un deputat PAS, distribuită spre examinare procurorului Victor Furtună, cel care l-a anchetat anterior și pe Nicolae Chitoroagă.

Procurorul General a spus că acțiunile sunt o răzbunare din partea Maiei Sandu și că „revenim la stat capturat”.

Cu o zi înainte de reținere, Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, a făcut publice secvențe din corespondența fostului șef al procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, și înalți funcționari, printre care și consilierul Maiei Sandu, precum și cu reprezentanți ai societății civile. Potrivit acestora, fostul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a consultat guvernarea PAS din 2019. Mai mult, Stoianoglo spune că a fost presat să abandoneze un episod important din „furtul miliardului”, fiind vorba despre tranzacțiile ce vizează o bancă la care lucrează soacra lui Litvinenco.

Total
0
Shares
Total
0
Share