Externe

SUA au felicitat poporul italian pentru a 74-a aniversare a fondării Republicii Italiene

Pinterest LinkedIn Tumblr

Din numele SUA și al întregului popor american, Mike Pompeo, Secretarul de Stat, a felicitat poporul italian pentru a 74-a aniversare a fondării Republicii Italiene, informează Telegraph.md

Mesajul oficialului american a fost transmis și prin intermediul unui comunicat de presă al Departamentului de Stat, dar și pe canale diplomatice.

În numele Guvernului Statelor Unite și al poporului american, felicit poporul italian pentru a 74-a aniversare a fondării Republicii Italiene.

Peste 20 de milioane de americani, inclusiv eu, își pot urmări rădăcinile în Italia, iar italo-americanii au adus contribuții importante la fiecare față a vieții americane. Îmi aduc aminte cu drag de ospitalitatea oamenilor italieni în timpul călătoriei mele în Italia în octombrie 2019. Am apreciat în mod deosebit întâmpinarea călduroasă pe care am primit-o când am vizitat casa ancestrală a familiei mele din orașul Pacentro, unde s-a născut bunicul meu.

Ca aliați și prieteni apropiați, relația dintre Statele Unite și Italia este largă, cu cooperarea de la comerț și apărare la schimburi educaționale și culturale. Statele Unite apreciază profund conducerea activă a Italiei în consolidarea securității regionale și globale.

Deoarece națiunile noastre și restul lumii lucrează pentru a depăși pandemia COVID-19, alianța noastră este mai importantă ca niciodată. În numele poporului american, președintele Trump a anunțat un pachet substanțial de asistență pentru a sprijini lupta Italiei împotriva COVID-19. Îl felicit pe poporul italian pentru rezolvarea și rezistența lor în acest timp provocator.

Vom ieși din această criză mai puternic împreună, uniți în angajamentul nostru față de valorile noastre comune ale democrației, respectului pentru demnitatea umană și libertății individuale.

Aștept cu nerăbdare mai mulți ani de prietenie și cooperare între cele două țări.

Liderii G7 resping propunerea lui Trump de a invita Rusia să se alăture din nou grupului

loading...

Comments are closed.