Alte știri

Tânăr de 22 de ani, transportat de urgență în capitală de către un echipaj SMURD

Pinterest LinkedIn Tumblr

Astăzi, 8 august, echipajul aero-medical SMURD Iași a efectuat o operațiune de transportare de la Râșcani spre municipiul Chișinău a unui tânăr în vârstă de 22 de ani.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență bărbatul a avut de suferit în urma unui accident rutier, care s-a produs în această dimineață în localitatea Răcăria, raionul Râșcani. În urma impactului bărbatul a rămas blocat în autoturismul avariat.

La fața locului a intervenit un echipaj de salvatori, care au efectuat lucrări de deblocare a victimei. Potrivit IGSU, în urma accidentului de circulație, bărbatul a suferit diverse traumatisme și a fost preluat de medici la spitalul raional.

În urma investigațiilor medicale a fost luată decezia de transportare urgentă a acestuia în capitală pentru ulterioare intervenții medicale. Pacientul a fost preluat de la spitalul raional și transportat în siguranță cu elicopterul SMURD fiind monitorizat constant pe parcursul zborului de medicii și paramedicii români.

Elicopterul SMURD Iași a aterizat pe stadionul Dinamo din municipiul Chișinău, de unde tânărul a fost preluat de Serviciul Republican Aviasan și transportat la Institutul de Medicină Urgentă. Potrivit IGSU, de la începutul anului 2020, aceasta este a douăsprezecea operațiune aero medicală transfontalieră realizată pentru cetățenii Republicii Moldova.

Citește și: FOTO // UPDATE: Bărbatul care s-a răsturnat cu mașina la Sângerei a fost transportat cu echipajul SMURD la Chișinău

loading...

Comments are closed.