Alte știri

Transporturi ilegale de bunuri, contracarate la frontiera de nord

Pinterest LinkedIn Tumblr

Trei mijloace de transport, încărcate cu bunuri pentru care conducătorii auto nu au putut prezenta acte de proveniență, au fost indisponibilizate pentru procedura de control. Incidentele au fost consemnate de către angajații Direcție regionale Nord în seara zilei de ieri, 11 noiembrie.

În urma valorificării unei informații operative privind acțiunile ilegale de transportare ilicită a mărfii de larg consum, polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale Nord în comun cu cei de la SPF Briceni au demarat acțiuni de investigație. Astfel, în apropierea satului Cotiujeni, raionul Briceni, au fost stopate două mijloace de transport, de model Opel Zafira și Mercedes Vito, cu numere de înmatriculare moldovenești, la volanul cărora se aflau doi moldoveni în vârstă de 48 și 67 de ani. Aceștia transportau sute de articole vestimentare, fără documente ce ar demonstra proveniența și legalitatea acestora. Audiați, șoferii au declarat că marfa a fost procurată de la un locuitor al satului Larga și urma să ajungă pe piața din municipiul Edineț.

Un alt lot cu articole de consum a fost depistat într-un mijloc de transport de model Hyundai Tucson. Acesta a fost stopat în proximitatea punctului de trecere local Clocușna, de către patrula Sectorului Poliție de Frontieră Ocnița.

În timpul examinării mijlocului de transport pe bancheta din spate a fost observat un rucsac de culoare neagră în care se afla mai multe bunuri de igienă personală în asortiment, fără careva acte de însoțire sau proveniență. Pasagerul, locuitor al satului Clocuşna, în vîrstă de 28 ani, a declarat că a luat rucsacul din municipiul Chișinău și trebuia să îl transmită unui consătean.

Ca urmare, toate bunurile au fost depozitate în camerele de păstrare a corpurilor delicte a Sectoarelor unde s-au constatat faptele săvârșite. Ambele cazuri sunt cercetate în continuare pentru elucidarea tuturor circumstanțelor, identificarea tuturor persoanelor implicate și atragerea acestora la răspundere.

Citește și: Mai mulți polițiști au participat la un curs de instruire privind tehnicile de utilizare a echipamentului de marcare a armelor

loading...

Comments are closed.