Alte știri

Trei scriitori și un jurnalist din Republica Moldova au fost decorați de președintele României

Pinterest LinkedIn Tumblr

Trei scriitori și un jurnalist din Republica Moldova au fost decorați de președintele României. Klaus Iohannis a conferit medalia „Centenarul Marii Uniri” și brevetele aferente scriitorilor Gheorghe Cojocaru, Vladimir Mischevca, Ion Negrei și jurnalistului Nicolae Negru, informează TV8.md

Ceremonia de înmânare a fost organizată pe 12 mai, de către Ambasada României la Chișinău, cu ocazia Zilei Europei, aniversării a 30 de ani de relații diplomatice între România și Republica Moldova și a Centenarului Teatrului Național „Mihai Eminescu”.

„Multitudinea de lucrări științifice publicate, articolele și pozițiile civice exprimate, tăria de a confrunta, cu argumente științifice pertinente, grosolanele falsuri istorice care încă mai bântuie aceste meleaguri îi recomandă pe laureații noștri ca adevărați promotori ai adevărului istoric, piloni ai păstrării fibrei identitare comune– ai istoriei și limbii române, ai patrimoniului nostru cultural. Toate acestea vorbesc de la sine despre atașamentul lor față de valorile românești, deci față de valorile europene”, a declarat ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță.

Citește și: Ambasada Republicii Moldova în Statul Israel vine din nou cu o recomandare în adresa conaționalilor

 

loading...

Comments are closed.