Politică

ULTIMĂ ORĂ // Anunțul ANI pentru deputații din noul Parlament

Pinterest LinkedIn Tumblr

Circa 56 de deputați ai Parlamentului Republicii Moldova, care au obținut pentru prima dată mandatul de deputat, au fost instruiți de Autoritatea Națională de Integritate, transmite Telegraph.md

Viorel Sochirca, șeful Direcției evaluare, prevenire și implementare a politicilor, a explicat parlamentarilor modalitatea de completare și depunere a declarațiilor de avere și interese personale pe Portalul Public, declararea și rezolvarea conflictelor de interese, soluționarea în termen a incompatibilității de funcție, etc.

ANI amintește că termenul limită pentru declararea averilor și soluționarea incompatibilităților este de 22 august 2021.

Astfel, deputații aflați la primul mandat vor depune o declarație de avere și interese personale la angajare, iar cei care au obținut un nou mandat, vor depune câte două declarații, la eliberare și angajare.

Citește și: Vladislav Gribincea, afiliat PAS și Maiei Sandu, critică vehement proiectul lui Litvinenco: ”Asemenea practici creează precedente periculoase”

loading...

Comments are closed.