Actualitate

ULTIMA ORĂ // Decizia instanței de judecată în privința brokerilor de la Postul vamal intern Petricani

Pinterest LinkedIn Tumblr

După ce ieri ofițerii CNA au reținut cinci brokeri vamali de la Postul vamal intern Petricani, într-un dosar de corupere activă, instanța a decis astăzi în privința mandatelor de arest, informează Telegraph.md

Potrivit unui comunicat oficial al CNA, instanța a decis să-l plaseze în arest în Penitenciarul nr.13 doar pe unul dintre brokerii vamali, trei au fost plasați în arest la domiciliu, iar unul a fost eliberat din motivul că acesta cooperează cu organul de urmărire penală. Decizia instanței de judecată este cu drept de atac.

Potrivit CNA, cinci brokeri vamali au fost reţinuţi într-un dosar de corupere activă. Aceştia sunt bănuiţi că, pe parcursul mai multor luni, au săvârşit acţiuni de corupere a vameşilor din cadrul Postului vamal Intern Petricani, prin transmiterea diferitor sume de bani pentru urgentarea procedurii de validare a declaraţiilor vamale.

Potrivit materialelor cauzei, brokerii au fost documentaţi în incinta postului vamal în momentele în care transmiteau lucrătorilor vamali documentele însoțitoare ale mărfurilor cu mijloace financiare ataşate.

Ieri, în urma mai multor percheziţii, desfăşurate în incinta postului vamal, dar şi în birourile de serviciu ale brokerilor, 11 persoane, dintre care 6 vameşi şi 5 brokeri, au fost recunoscute în calitate de bănuiţi. Acestea au fost escortate la CNA pentru audieri suplimentare, 5 brokeri fiind reţinuţi pentru 72 de ore.

Reţinuţii sunt cercetaţi în conformitate cu art. 325 cod penal – corupere activă şi riscă până la 6 ani de închisoare cu amendă în mărime de la 2000 la 4000 unităţi convenţionale.

Acţiunile de urmărire penală în acest caz sunt în derulare şi vizează o schema complexă care include angajaţi vamali, brokeri şi agenţi economici.

Fost președinte al CC: M-a bucurat faptul că Președintele înțelege foarte bine rolul și scopul statului – Republica Moldova la etapa actuală

loading...

Comments are closed.