ULTIMA ORĂ // PACE a prezentat dovezi că MAEIE minte în cazul reținerii lui Cavcaliuc: „S-a detonat o bombă”

„Lovitură de teatru în cazul reținerii lui Gheorghe Cavcaliuc pe aeroportul din Moscova.  Ministerul de Externe a premeditat incidentul”, este poziția PACE, în urma unei alte reacții din partea Ministerului de Externe.
PACE u dezmințit cele spuse de MAEIE pe parcursul zilei de azi.
În cadrul unei intervenții în direct a vicepreședintei PACE a Valentinei Geamana, aflată pe aeroportul din Moscova, „s-a detonat o bombă. Cel care a premeditat incidentul a fost chiar Ministerul Afacerilor Externe de la Chișinău!”
Potrivit Valentinei Geamana, ofițerii ruși de la Poliția de Frontieră au spus că nu pot permite intrarea delegației PACE întrucât Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova nu i-a inclus pe lista cetățenilor Republicii Moldova care vin în vizită în Federația Rusă.
Astfel, Ministerul de Externe a refuzat să dea curs adresei primite de la PACE încă din data de 02.07.2021 prin care anunța intenția de a organiza o întâlnire cu alegătorii moldoveni din Sankt-Petersburg.
„Această adresă putea fi trimisă inclusiv în cursul zilei de astăzi, dar ministrul Afacerilor Externe a preferat să dea comunicate mincinoase, în loc să-și îndeplinească atribuțiile de persoană oficială aflată în slujba Republicii Moldova. Nu în subordinea Alianței Igor Dodon – Renato Usatîi”, a menționat Denis Roșca, prim-vicepreședinte PACE.
În același briefing de presă, Roșca a prezentat și biletul de întoarcere al lui Cavcaliuc, care este pentru data de 5 iulie și nu pentru 4 cum au anunțat cei de la ministerul de Externe.

Total
0
Shares
Total
0
Share