ULTIMĂ ORĂ // Se cere o ședință specială a Parlamentului, pe tema scumpirilor și combaterii sărăciei

Fracțiunea Partidului „ȘOR” solicită convocarea unei ședințe speciale a Parlamentului, pentru a fi discutate exclusiv problema scumpirilor și combaterii sărăciei. Într-un briefing de presă, deputatul Denis Ulanov a menționat că situația degradează periculos, iar guvernarea nu a prezentat până acum nicio soluție viabilă, pentru a ameliora aceste crize.

Potrivit lui Ulanov, în timp ce toate țările din Europa și din regiune aplică măsuri neordinare, pentru a diminua impactul scumpirilor și pentru a-și susține cetățenii, cei de la Chișinău nu întreprind nimic și doar strâng din umeri.

„De fiecare dată, auzim aceeași scuză, contextul internațional, dar scuzele nu sunt suficiente în această situație. Statisticile oficiale arată că Republica Moldova se află în topul țărilor din Europa, pe primul loc, mai exact, la capitolul creșterea inflației. Adică avem cele mai mari majorări de prețuri din Europa și, în același timp, suntem singura țară care nu a întreprins, până acum, nicio măsură eficientă, pentru a diminua efectele acestor crize”, a declarat deputatul.

El a atras atenția că fracțiunea Partidului „ȘOR” a venit cu un șir întreg de propuneri și inițiative legislative, menite să susțină economia și populația, însă, de fiecare dată, acestea au fost respinse de majoritatea parlamentară.

„Noi înțelegem că PAS deține acum întreaga putere și-și poate permite să facă ce vrea. În același timp, le atragem atenția celor de la guvernare că puterea îți oferă nu doar drepturi, dar și implică foarte multe obligații. Iar prima și cea mai importantă ține de asigurarea securității și bunăstării cetățenilor”, a spus deputatul Partidului „ȘOR”.

Denis Ulanov a mai amintit că, săptămâna trecută, șeful legislativului, Igor Grosu, a convocat Parlamentul într-o ședință specială, pentru a discuta despre subiectul evaluării externe a judecătorilor. În opinia sa, acest lucru demonstrează că, dacă există voință politică, corpul legiuitor se poate mobiliza, pentru a analiza exclusiv anumite subiecte.

„Iată de ce, fracțiunea noastră parlamentară cere insistent convocarea de urgență a Parlamentului într-o ședință specială, la care să se discute și să fie analizată în detalii exclusiv problema prețurilor și a sărăciei. Sper că cei din PAS nu cred că această problemă este mai puțin importantă decât evaluarea externă a judecătorilor. Ne adresăm oficial președintelui Parlamentului, Igor Grosu, să convoace această ședință, în virtutea prerogativelor pe care le deține, și dacă refuză, să explice clar care este motivul”, a subliniat deputatul.

Potrivit lui, la această ședință ar urma să fie audiați premierul și miniștrii de resort, pentru a explica ce au de gând să facă pentru a opri scumpirile și pentru a ajuta populația în această perioadă dificilă. Un alt subiect, care ar urma să fie inclus pe agenda acestei ședințe speciale, ține de viitoarele rectificări la bugetul de stat, despre care vorbește actuala guvernare, cu toate acestea, nimeni dintre deputați nu cunoaște în ce constau acestea.

La final, Denis Ulanov a mai anunțat că va cere astăzi, la ședința Biroului Permanent, includerea pe ordinea de zi a ședinței de mâine, proiectul de lege, elaborat de Partidul „ȘOR”, cu privire la compensarea facturilor la electricitate, ca urmare a scumpirii acesteia, din 1 aprilie.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share