Alte știri

ULTIMA ORĂ // USB-ul lui Munteanu fuzionează cu AUR

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public cu privire la viitorul partidului Uniunea Salvați Basarabia (USB), Valeriu Munteanu face următoarele precizări: USB nu doar participă pe listele AUR la aceste alegeri parlamentare, ci USB intră în AUR.

Din punct de vedere statutar și juridic procedurile vor fi cele de fuziune, prin absorbție, însă acum nu există timpul necesar unui congres în acest scop, astfel, etapele inerente procesului vor fi parcurse ulterior alegerilor parlamentare din acest an.

USB nu va mai exista ca entitate distinctă de AUR, ori AUR este un partid puternic, cu 44 de parlamentari la București și aflat în ascensiune politică, al treilea partid politic din România, depășind cu mult USR și apropiindu-se de PNL. Alianța pentru Unirea Românilor – AUR va deveni principalul sau unicul partid de guvernare din România după alegerile din 2024, susține liderul USB.

“USB este AUR. Noi suntem AUR”, a spus Munteanu.

Amintim că AUR Moldova este condus de către Vlad Bilețchi, iar formațiunea și-a propus să unească forțele unioniste din țara noastră, în special pentru alegerile parlamentare din 11 iulie 2021.

Cu privire la AUR, Sergiu Mocanu a spus că acest partid ar putea avea în spatele său influența Rusiei. Această poziție este susținută și de către alți politicieni și lideri de opinie din Moldova și România.

loading...

Comments are closed.