Alte știri

Un bărbat din Criuleni și-a procurat cu 400 de euro două permise auto, dar la trecera frontierei a rămas fără ele

Pinterest LinkedIn Tumblr

În punctul de trecere a frontierei Giurgiulești-Galați au fost depistate, în portmoneul unui călător, două permise de conducere cu semne de falsificare.

În data de 8 decembrie, în jurul orei 17:20, pe direcția ieșire din țară s-a apropiat pentru efectuarea formalităților de control, un microbuz de model Mercedes Sprinter, cu itinerarul Republica Moldova – Germania.

În baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au supus unor verificări mai amănunțite mijlocul de transport și pasagerii. Ca rezultat al controlului de nivelul II, în portmoneul unuia din pasageri s-au despistat două permise de conducere, care ar fi eliberate de autoritățile naționale pe numele posesorului. Acesta a fost legitimat ca cetățean moldovean, în vârstă de 33 de ani, originar din satul Cîrnățeni, raionul Criuleni.

La examinarea primară a documentelor s-a constatat că ambele erau emise în anul 2016, unul fiind pentru categoria A, B, C, iar celălalt – pentru toate categoriile de conducere. Totodată, în ambele acte s-a depistat lipsa mai multor elemente de protecție, ceea ce stabilește falsificarea acestora.

Fiind audiat pe subiectul dat, bărbatul a declarat că în Germania a apelat la un intermediar pentru a-i face rost de un permis de conducere, în schimb i-au fost perfectate două premise pentru care a achitat suma de 400 de euro.

Conform procedurilor legale, actele au fost ridicate și urmează a fi supuse expertizei.

Citește și: VIDEO // Noi membri ai unei grupări infracționale specializate în comercializarea drogurilor, reținuți de polițiști

loading...

Comments are closed.