Alte știri

Un deputat al Platformei DA va participa la grupul european privind Legea Magnitsky

Pinterest LinkedIn Tumblr

Igor Munteanu, deputat în fracțiunea Platformei Demnitate și Adevăr, anunță că va participa săptămâna viitoare la grupul european privind Legea Magnitsky.

“Joi, 27 mai, intenționez să particip din nou la Grupul Parlamentului European, condus de Sikorski, Glucksman și Austreavicius, reprezentanții ai celor 3 familii politice (popularii, liberalii și socialiștii) care susțin adoptarea legislației Magnitsky în UE.

Personal, eu sunt convins că avem nevoie de această lege în Republica Moldova ca vehicol consacrat contra crimei și impunității. Alături de legea deoffshorizării pe care am scris-o, promovat-o și adoptat-o în anul 2020, legea Magnitsky trebuie să fie ”bijuteria legislativă” a viitorului Parlament din 2021, pe care sper s-o putem adopta cu susținerea unei majorități politice credibile, care manifestă respect pentru drepturile omului și standardele de integritate pe care le proclamă Global Magnitsky Act.

Am promovat acest proiect de lege în 2018/2019, am rescris și înregistrat din nou proiectul la 14 ianuarie, 2020 sub nr.5, dar nu am avut suficiente voturi pentru ca acest proiect vital să poată fi votat. În 12 state ale lumii, această lege a intrat deja în vigoare. Ambiția noastră este ca legea europeană Magnitsky să fie adoptată cât de curând. Totuși, noteză că în Republica Moldova, legea Magnitsky trebuie să instituie un mecanism sigur și ferm de sancționare nu doar a indivizilor care comit crime contra drepturilor fundamentale ale omului, dar și cei care distrug stabilitatea finaciar-bancară a țării, prin acțiuni maligne de război hibrid contra noastră, a tuturor.

Pledez pentru un Parlament capabil sa adopte o lege Magnitsky pentru Republica Moldova”, a transmis deputatul.

loading...

Comments are closed.