Politic

Un fost ministru al Transporturilor din Republica Moldova a fost condamnat la închisoare cu EXECUTARE!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Fostul ministru al Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, a fost condamnat. Curtea de Apel a decis ca fostul ministru, condamnat de prima instanță la un an și patru luni cu suspendare, să facă trei ani și jumătate de închisoare, informează deschide.md.

Liberalul a fost prezent la dezbaterile judiciare, însă nu a mai așteptat pronunțarea sentinței, părăsind sediul Curții de Apel. Avocatul fostului ministru, Serghei Cârlig, a menționat că a întrerupt relațiile contractuale cu clientul său chiar ieri, în ziua pronunțării deciziei.

De menționat că Iurie Chirinciuc a contestat în ianuarie curent decizia primei instanțe, care l-a condamnat la un an și patru luni cu suspendare și o amendă de 15 mii de lei. Contestarea a fost depusă pentru ca Iurie Chirinciuc să poată candida la alegerile parlamentare din februarie curent. Magistrații au programat și o ședință de judecată până la scrutin, și anume pe 20 februarie, însă fostul ministru nu s-a prezentat la ședința, precizează sursa citată.

Amintim că judecătoria municipiului Chișinău, sediul Buiucani, a pronunţat pe data 9 august 2017, sentința în dosarul în care fostul ministru al Transporturilor Iurie Chirinciuc a fost învinuit de trafic de influență și abuz în serviciu. Mai exact, Iurie Chirinciuc a făcut presiuni asupra unei companii, care repară șoseaua de centură a municipiului Chișinau, să cedeze jumătate din lucrări unui alt agent economic, dar și jumatate din bani, fiind vorba de 4,5 milioane de euro.

 

loading...

Comments are closed.