Alte știri

Un nou maraton de vaccinare va fi organizat la sfârșitul acestei săptămâni

Pinterest LinkedIn Tumblr

Primarul capitalei, Ion Ceban, și-a manifestat aprecierea față de maratonul de vaccinare organizat de Universitatea de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu”, desfășurat în weekend. Mai mult decât atât, Primăria Chișinău își propune să organizeze un alt maraton săptămâna aceasta, la Palatul Republicii. 

„Am urmărit cu interes maratonul de vaccinare organizat de Universitatea de Medicina si Farmacie “N. Testemiţanu”. A fost bine organizat! Felicitări organizatorilor și voluntarilor. Este un exemplu demn de urmat și noi știm să învățăm din bunele practici si modelele de succes! Ne dorim revenirea în siguranță la normalitate, la viață fără restricții, dar depinde de fiecare de noi, dacă într-adevăr ne dorim aceasta sincer și nu declarativ. Pentru siguranța epidemiologica în Chișinău, trebuie să avem o acoperire vaccinală de 70%, ideal chiar 80%. Doar atunci vom scoate deplin toate restricțiile și vom relansa absolut toate activitățile care sunt la moment încă restricționate., a declarat Ion Ceban în cadrul ședinței operative a serviciilor Primăriei Chișinău.

Primarul capitalei a mai anunțat că urmează să fie organizat un nou maraton și a îndemnat cetățenii să fie receptivi și să se vaccineze împotriva COVID-19.

„Tot la final de săptămână ne propunem împreună cu Ministerul Sănătății să fie organizat un maraton. Fac apel către toată populația și către toți oaspeții capitalei. Vă rog să vă responsabilizați pentru vaccinare, vă așteptăm la orice centru si punct de vaccinare, indiferent de locul de trai și de viza de reședință. Vaccinurile sunt gratuite. Toate vaccinurile sunt sigure, toate ne apară de forme grave și critice de COVID”, a mai spus Ion Ceban.

loading...

Comments are closed.