Alte știri

Un producător danez schimbă numele ”Eschimos” al unuia din produsele sale pentru a nu ofensa inuiții din Arctica

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un producător de înghețată danez a anunțat miercuri că va renunța la numele „Eskimo” (Eschimos) pentru unul din produsele sale în caz că ofensează inuiții sau alte persoane care locuiesc în Arctica, transmite Telegraph.md, cu referire la Bizlaw.md

Reprezentanții companiei Hansens au afirmat că s-au opus schimbării numelui înghețatei Eskimo, dar după o analiză mai atentă au decis să aleagă un nume mai potrivit.

Compania susține că în prezent există mai multe informații și dezbateri ”în jurul tratamentului discriminatoriu și a inegalității cu care se confruntă minoritățile și persoanele indigene”.

Termenul ”eschimos”, folosit la adresa persoanelor indigene din întreaga Arctică, a început să fie criticat de către acestea în anii 1970 întrucât se consideră că ar însemna ”mâncător de carne crudă”, deși această teorie lingvistică nu este unanim acceptată.

”Eschimos are un termen peiorativ pentru mulți groenlandezi. Așa că cred că este perfect normal să fie arătat acest nivel de respect față de noi”, a declarat Aaja Chemnitz Larsen, unul din cei doi reprezentanți ai Groenlandei în parlamentul danez.

Acesta a salutat hotărârea Hansen și a încurajat și alte branduri să îi urmeze exemplul.

În jur de 55.000 de inuiți locuiesc în Groenlanda, aceștia reprezentând aproape 90% din populația insulei, care a fost o colonie daneză între secolul XVIII și 1953 când a devenit o provincie a Danemarcei.

Citește și: Protestele continuă în Bulgaria pentru a șaptea zi la rând. Mii de oameni au cerut demisia Guvernului

loading...

Comments are closed.