Social

Un român a fost amendat cu 70 000 de lei, după ce a înjurat și lovit un polițist de la Vama Leușeni

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un român în vârstă de 43 ani a fost amendat cu 70.000 de lei, după ce a agresat fizic și verbal un ofițer de poliție de la vama Leușeni.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Bărbatul vizat este învinuit că, în seara zilei de 26 martie 2022, aflându-se pe sensul de ieșire din Republica Moldova la punctul de trecere a frontierei Leușeni, în calitate de conducător al vehiculului, nu s-a supus cerințelor legale ale polițistului de la frontieră de a prezenta permisul de conducere și de a deschide capota mijlocului de transport pentru a fi supus verificării.

„Inculpatul în prezența altor persoane, manifestând o vădită lipsă de respect față de angajații poliției de frontieră care-și desfășurau activitatea de serviciu, precum și a persoanelor aflate pe pistă, a intimidat un angajat a poliției de frontieră, folosind în adresa acestuia expresii necenzurate, jignitoare, apoi în mod intenționat l-a agresat fizic, lovindu-l peste mâna în care ținea telefonul mobil, acesta din urmă căzând jos și deteriorându-se. Ulterior, acțiunile huliganice ale inculpatului au fost curmate, ca urmare a intervenției angajaților serviciului de frontieră care au aplanat conflictul apărut”, informează Procuratura Generală
Judecata s-a realizat conform unei proceduri simplificate, pe baza probelor administrate în faza de urmărire penală, ținând cont de faptul că inculpatul și-a recunoscut vinovăți. Acesta a solicitat ca judecata să se facă pe baza probelor administrate în faza de urmărire penală. În aceste condiții, conform normelor legale, acesta a beneficiat de o reducere cu o pătrime a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei cu amendă.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel, la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 15 zile.

loading...

Comments are closed.