Externe

Uniunea Europeană a anunțat când va introduce un embargo total asupra petrolului rusesc

Pinterest LinkedIn Tumblr

Comisarul european pentru afaceri economice, Paolo Gentiloni, a declarat că Uniunea Europeană va introduce un embargo complet asupra petrolului rusesc în nouă luni. Totodată, Gentiloni, într-un interviu pentru ziarul Il Messaggero, a notat că aceasta este doar o propunere.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Potrivit oficialului european, un interval de timp mai scurt ar duce la „un impact negativ asupra prețului mondial la petrol”, ceea ce este contrar obiectivelor europene.

În același timp, experții din Germania au considerat că perspectivele unui embargo asupra petrolului rusesc sunt slabe. Experții recunosc că Occidentul încearcă în prezent să „sperii în mod convingător” participanții de pe piață cu sancțiuni secundare pentru a opri încercările lor de a ajuta Moscova să ocolească măsurile restrictive ale UE.

Marți, 4 mai, europenii au anunțat al șaselea pachet de sancțiuni contra Kremlinului, care include și renunțarea la petrolul rusesc. Întrebată dacă vor exista excepții pentru state precum Ungaria și Slovacia, în caz că nu acceptă măsura, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a ezitat să ofere un răspuns clar.

 

loading...

Comments are closed.