Politic

UPDATE // Răspunsul promis de la Poliția de Frontieră: Separatistul Ermolaev nu a fost reținut, ci doar verificat

Pinterest LinkedIn Tumblr

UPDATE: Poliția de Frontieră a oferit răspunsul după cum a și promis. Aceasta menționează că persoana în cauză nu a fost reținută și interogată. Însă informează că astăzi, la trecerea frontierei de stat au fost persoane ce au trecut controlul de nivelul II, ceea ce presupune verificări suplementare, existând un temei legal în privința acestora.

Conform surselor deschide.md, Ermolaev a fost implicat în cazul răpirii cetățeanului Ilie Cazac în 2010.

Acesta venea de la Moscova și se îndrepta spre Tiraspol. Pe aeroport acesta a fost reținut și interogat. Peste câteva ore Ermolaev a fost eliberat și și-a continuat drumul

Amintim că Ilie Cazac a fost răpit de miliția transnistreană în 2010. Atunci, în vârstă de 25 de ani, Ilie Cazac era angajat în cadrul Inspectoratului Fiscal din municipiul Tighina. Pe 19 martie 2010, el a fost reținut la Varnița, fiind acuzat de „înaltă trădare și spionaj în favoarea Republicii Moldova”.

Pe 9 februarie 2011, în urma unui „proces” închis, lipsit de drepturile elementare, precum cel la avocat sau la întrevederi cu rudele, Ilie Cazac a fost condamnat la 14 ani de închisoare. Ilie Cazac a fost eliberat pe 31 octombrie 2011, fiind „grațiat” de către liderul regiunii separatiste.

CEDO a condamnat Rusia să achite 42 de mii de euro cu titlu de prejudicii morale pentru reclamanți și patru mii de euro cu titlu de costuri și cheltuieli pentru reprezentare.

Citește și: FOTO // Fostul șef de direcție din cadrul MGB-ului transnistrian, implicat în cazul răpirii lui Ilie Cazac, REȚINUT pe Aeroportul din Chișinău

loading...

Comments are closed.