Alte știri

Vaccinul produs de Moderna va asigura imunitate împotriva COVID-19 pe o perioadă de cel puțin un an

Pinterest LinkedIn Tumblr

Vaccinul produs de compania Moderna va asigura imunitate împotriva COVID-19 pe o perioadă de cel puțin un an. Anunțul a fost făcut de către reprezentanții companiei, în cadrul unei conferințe de presă, scrie agenția Reuters pe 12 ianuarie, transmite Telegraph.md, cu referire la Newsmaker.md

Producătorul farmaceutic utilizează un ARNm sintetic pentru a copia suprafața coronavirusului și a învăța sistemul imun să îl recunoască și să îl neutralizeze.

Reprezentanții companiei Moderna au mai anunțat că vor livra între 600 mln de doze și 1 miliard de doze de vaccin în 2021 și planifică vânzări în mărime de $11,7 miliarde în această perioadă, în baza contractelor de achiziție semnate cu guvernele mai multor state.

***
Pe 6 ianuarie, Uniunea Europeană a aprobat imunizarea cu vaccinul produs de compania Moderna. Cetățanii UE vor beneficia astfel de al doilea vaccin, după Pfizer-BioNTech. Testele vaccinului Moderna au inclus 30 000 de voluntari. Rezultatele au arătat că vaccinul este eficient în proporție de 94,1%.

Primele doze urmează să ajungă și în România săptămâna aceasta.

Amintim că, pe 11 ianuarie, Ministerul Sănătății de la Chișinău a anunțat că primele doze de vaccin împotriva coronavirusului va ajunge în Republica Moldova până la sfârșitul lui ianuarie, iar din februarie, va începe procesul de imunizare. Autoritățile nu au precizat denumirea vacciurilor care vor ajunge în țara noastră. Anterior, Bucureștiul a anunțat că va dona Chișinăului circa 200 de mii de doze de vaccin.

Citește și: FBI avertizează că susținătorii lui Trump pun la cale noi proteste armate în toate cele 50 de capitale de stat

loading...

Comments are closed.