Veste neplăcută pentru posesorii de BMW. Compania a confirmat o problemă GRAVĂ

BMW, semn, automobile
 

Mașinile companiilor BMW și Hyundai se confruntă cu o problemă destul de mare care îi poate afecta pe proprietarii acestora, scrie PlayTech.ro

Problemele pe care cele două mărci le au nu sunt legate de piese sau de funcționarea mașinii pe șosea, ci sunt de natură software. Presa germană a anunțat că o grupare hackeri cu legături cu guvernul din Vietnam este suspectă că ar fi compromis rețelele celor două mărci.

Atacatorii au reușit să compromită rețeaua unei filiale BMW în primăvara anului 2019. Astfel, ar fi instalat un software numit Cobalt Strike. Acesta este un software special dezvoltat pentru a simula atacurile unor hackeri. Cu ajutorul acestuia, experții în securitate pot identifica vulnerabilitățile prezente în rețea. Totuși, atacatorii l-au folosit ca un backdoor și au putut astfel să hack-uiască rețelele.

Potrivit informațiilor, producătorul german a detectat atacul destul de repede, dar le-a permis atacatorilor să continue atacul. Numai că în tot acest timp le-a urmărit fiecare mișcare. Le-a tăiat accesul abia la sfârșitul lui noiembrie 2019.

Presa germană susține că atacatorii au reușit să compromită și rețeaua mărcii Hyundai, însă nu există nicio dovadă în prezent care să indice acest lucru.

Grupul din spatele atacurilor asupra rețelelor BMW și Hyundai este cunoscut sub numele de Ocean Lotus sau APT32. Este un actor amenințător, activ încă din 2014. Este cunoscut pentru atacurile sale asupra industriei auto. De asemenea, se presupune că atacurile au fost efectuate în numele guvernului vietnamez. Grupul ar fi avut legătură și cu un atac asupra Toyota Australia, Japonia și Vietnam.

Citește și: VIDEO // Nou moment JENANT cu Cybertruck-ul TESLA. Reacţiile americanilor după ce a lovit un indicator

Echipa de securitate de la BMW le-a permis hackerilor să rămână activi, cu intenția de a cunoaște mai multe detalii. Au încercat să afle cine erau aceștia, câte sisteme au reușit să compromită și ce fel de date căutau, de fapt

Până acum, nu există detalii despre ce au reușit aceștia să obțină în urma atacului.

 

Total
0
Shares
Total
0
Share