Actualitate

Vicepremierul Cristina Lesnic a avut o întrevedere cu șeful Oficiului Consiliului Europei la Chișinău

Pinterest LinkedIn Tumblr

Viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Cristina Lesnic, a avut astăzi o discuție online cu șeful Oficiului Consiliului Europei la Chișinău, William Massolin, fiind puse în discuție o serie de chestiuni legate de respectarea drepturilor omului în Republica Moldova, transmite Telegraph.md, cu referire la Moldpres.md

În cadrul ședinței, au fost discutate perspectivele de implementare a proiectelor de consolidare a încrederii între cele două maluri ale Nistrului, inclusiv organizarea în luna octombrie a.c. a unor instruiri pentru profesorii de limbă franceză din mai multe licee din țară.

Un subiect central al discuției a vizat cazurile individuale de încălcare a drepturilor omului în regiunea transnistreană și identificarea soluțiilor optime pentru acestea, cu implicarea Consiliului Europei. Viceprim-ministrul Cristina Lesnic a făcut o trecere în revistă a ultimelor evoluții alarmante pe tematica drepturilor omului în contextul pandemiei de COVID-19, menționând necesitatea de a asigura respectarea convențiilor internaționale la care Moldova este parte.

În context, părțile au făcut un schimb de opinii privind reactivarea mecanismelor de asigurare a drepturilor omului inclusiv în regiunea transnistreană.

Un alt subiect discutat a vizat participarea la Comitetul director pentru monitorizarea implementării Planului de acțiuni al Consiliului Europei pentru Republica Moldova anii 2017 – 2020.

Părțile au convenit să mențină în continuare un dialog strâns

Prioritățile comune ale OMS și Biroului de cooperare al Elveției în Moldova, discutate în cadrul unei întrevederi la Biroul Politici de Reintegrare

loading...

Comments are closed.