Politic

(video) Andrei Năstase vrea dezordini stradale! Îl provoacă pe Dodon să-și scoată susținătorii în PMAN

Pinterest LinkedIn Tumblr

Partidul Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA) a susținut ieri o conferință de presă. Liderul partidului Andrei Năstase l-a provocat pe președintele statului Igor Dodon, să scoată în stradă jumătate de milion de cetățeni pentru a porni o revoltă împotriva Guvernului Filip.

„Care este motivul pentru care Dodon până în prezent nu a apelat la cei peste 500 de mii de oameni care l-au votat”, a întrebat retoric Andrei Năstase, însoțit de vicepreședinții PPDA, Chiril Moțpan și Alexandr Slusari.

Năstase a făcut acest apel indirect către președintele statului, în condițiile în care toate sondajele de opinie arată că sutele de mii de moldoveni care îl susțin pe Dodon sunt pro-ruși și doresc anularea Acordului de asociere a Modovei la UE.

Amimtim că în 2016, PSRM și PlatformaDA au mai organizat proteste împotriva puterii împreună cu Partidului Nostru. Mai mult, în cadrul unei emisiuni la ProTV cu Lorena Bogza, la care au participat cei trei lideri de opoziție (Dodon, Năstase și Usatîii), președintele Platformei DA a propus ca Moldova să renunțe la vectorul european doar ca să fie răsturnata guvernarea democrată. „Punem batista pe țambal cu privire vectorul geopolitic”, declara atunci Năstase.

dodon, nastase, usatii, proteste
Chișinău – 2016

Totodată, într-un interviu oferit recent de Igor Dodon presei de la Moscova, socialistul a recunoscut că este gata să scotă lumea în stradă dacă Guvernul FIilip va încerca să rezolve problema transnistreană.

„În cazul în care majoritatea parlamentară va merge la destabilizarea situaţiei pe problema transnistreană. Dacă vor încerca să schimbe limba de stat în Constituţie (din moldovenească în română). Dacă majoritatea parlamentară va încerca să demită preşedintele ţării nu prin referendum, dar prin manipulări, atunci poporul va ieşi în stradă, iar eu voi fi alături”, a declarat Dodon pentru RTVi.

loading...

Comments are closed.