Politică

VIDEO // Andrian Candu, finul lui Plahotniuc, anunță că ar putea vota candidatul Maiei Sandu la funcția de premier

Pinterest LinkedIn Tumblr

Fracțiunea parlamentară „PRO MOLDOVA” ar putea susține candidatura lui Igor Grosu la funcția de premier, informează TV8.md

Cel puțin asta susține liderul gurpului „PRO MOLDOVA”, Andrian Candu, într-o intervenție live pe pagina sa de Facebook. Deputatul menționează că este nevoie la moment de un Guvern anti-criză, iar decizia finală privind candidatura lui Grosu la funcția de premier urmează a fi luată în cadrul formațiunii, după ceacesta va prezenta programul și echipa guvernamentală.

Acuma Igor Grosu trebuie să lucreze la programul de guvernare, să-și facă echipă și să vină în Parlament. Dacă intenția lui Grosu este adevărată și sinceră de a guverna Republica Moldova în această perioadă de criză, și dacă echipa este bună și programul de guvernare este bun și dacă Curtea Constituțională spune că tot ceea ce se întimplă este constituțional, eu cred că echipa „PRO MOLDOVA” poate vota pentru acest Guvern”, a declarat Andrian Candu.

Liderul „PRO MOLDOVA” a explicat că în contextul situației epidemiologice grave din Republica Moldova, țara noastră are nevoie de un Guvern anti-criză, iar alegerile parlamentare anticipate ar agrava și mai mult situația privind numrpul cazurilor privind infecția de COVID-19.

Dacă unii credeau ca alegerile anticipate pot fi organizate în luna iunie de exemplu, acum eu nici nu îmi imaginez cum poți să trimiți oamneii la alegeri în luna iunie ca după asta ce, din secția de vot să îi transportăm la terapie intensivă? Trebuie de aprobat în Parlament un Guvern anti-criză, prezerabil să nu fie un Guvern politic, adică prim-ministrul și miniștrii să fie cât mai puțin afiliați politic, și pentru o anumită perioadă de timp, să zicem cinci luni, șase luni, să fie guvernată țara cu un program anti-criză”, a menționat liderul „PRO MOLDOVA”.

Totodată, Candu a declarat că decizia președintei Maia Sandu de a-l înainta pe liderul Partidului Acțiune și Solidaritate, Igor Grosu, la funcția de premier este o decizie corectă din punct de vedere legal.

Strict din punct de vedere constituțional, eu consider că ceea ce a făcut președinta Maia Sandua făcut legal și constituțional, că la desemnat pe Igor Grosu în calitate de prim-ministru”, a punctat Candu.

Precizăm că președintele Maia Sandu l-a înaintat pe Igor Grosu la funcția de premier după consultările cu fracțiunile parlamentare de la Președinție care au avut loc marți, 16 martie. Tot marți, Mariana Durleșteanu, care a fost înaintată de socialiști la funcția de prim-ministră, a anunțat că se retrage din viața publică.

Citește și: Alți trei deputaţi din Parlamentul Republicii Moldova au fost depistați pozitiv la COVID-19

loading...

Comments are closed.