Alte știri

VIDEO // Cavcaliuc, despre cum ambasadorii și consulii noștri își bat joc de moldovenii din diasporă

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ambasadorii și reprezentanții consulatelor Republicii Moldova în alte țări înjoșesc moldovenii din dispară, beau vinul și mănâncă produsele autohtone pe care le aduc oamenii de afaceri să le promoveze peste hotare. Despre aceasta a vorbit liderul PACE, Gheorghe Cavcaliuc, în cadrul unui LIVE, pe pagina sa de Facebook.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Potrivit lui Cavcaliuc, diplomații moldoveni nu își bat capul de a promova produsele moldovenești în țara unde activează, ba din contra, profită de aceste produse și le consumă cu prietenii și familia, în timp ce le sunt oferite de către agenții economici moldoveni pentru a fi promovate și prezentate oamenilor de afaceri de peste hotare, pentru a fi exportate ulterior.

Gheorghe Cavcaliuc împreună cu echipa pe care o conduce, PACE, a vorbit despre faptul că, odată ajunși la guvernare, va face grila de performanță pentru ambasadori și în urma implementării acestei grile vor crește mult exporturile produselor autohtone și se va ridica economia, vor veni mulți bani in țară și se vor crea locuri de muncă.

„Noi vom face o grilă clară ca fiecare persoană care merge în misiune diplomatică, pe lângă sarcinile de bază, să aibă sarcina de a promova și comercializa produsele autohtone moldovenești pe piața externă. Este un mecanism simplu. Vrei ambasador sau consul într-o țară? Va fi pusă o grila de performanță, unde va fi indicat care este cifra de afaceri a produselor autohtone, tot ce producem noi în Moldova, să fie vândut în acea țară”, a menționat Cavcaliuc.

În felul acesta, potrivit lui, vom ridica economia, vom crește foarte mult comercializarea produselor noastre pe piața externă și într-un final vom ridica din genunchi țara.

„PACE va face ordine la acest aspect, va ridica cultura și responsabilitatea angajaților ambasadelor și consulatelor față de oamenii noștri care muncesc peste hotare. În felul acesta se vor crea în țară multe locuri de muncă, vor veni bani de la comerțul extern pe care îl va promova ambasadele și consulatele, oamenii vor rămâne să muncească acasă cu un salariu decent și vom exporta produsele noastre.  A venit timpul să facem ordine în Moldova pentru oameni și acasă  să construim Europa,” a conchis Gheorghe Cavcaliuc.

Amintim că recent, tot Gheorghe Cavcaliuc a povestit despre faptul cum ambasadorii și angajații ambasadelor, ocolind legea, aduc în țară mașini foarte scumpe și prejudiciază bugetul de stat, printr-o schemă bine pusă la punct. Asta în timp ce moldovenii din diasporă sunt jupuiați de bani la vămuire.

loading...

Comments are closed.