Alte știri

VIDEO // Dacă în toamnă va fi un număr mare de cazuri de infecție cu COVID-19, alegerile prezidențiale vor fi amânate

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Igor Dodon a explicat ce se va întâmpla cu alegerile prezidențiale din toamnă în caz că pandemia COVID-19 continuă, transmite Telegraph.md

Recent, la propunerea șefului statului, PSRM a înaintat în Parlament un proiect de lege, ulterior votat ce stabilește data alegerilor prezidențiale la 1 noiembrie 2020.

Șeful statului afirmă că existau și alte posibilități de stabilirea datei alegerilor, de exemplu, data de 25 octombrie, însă în acest caz campania electorală ar fi început în august, ceea ce ar fi fost periculos în contextul pandemiei COVID-19.

Altă variantă ar fi fost stabilirea datei alegerilor prezidențiale pe 25 noiembrie, ceea ce iarăși ar fi fost un impediment în contextul pandemiei COVID-19, astfel cea mai bună soluție rămânând data de 1 noiembrie.

Însă, șeful statului afirmă că dacă în toamnă va fi al doilea val de infectări cu COVID-19 și Parlamentul va declara stare de urgență atunci alegerile prezidențiale vor fi amânate sau chiar anulate.

„Sunt întrebat aici, ce se va înâmpla dacă totuși pandemia va continua și vom avea un număr mare de infectări? Dacă Parlamentul va declara stare de urgență, atunci, potrivit Consituției, toate alegerile se anulează sau se amână.” a declarat Igor Dodon.

Citește și: Funcționarii docili lui Plahotniuc sunt lăsați pe cont propriu: Candu spune că el nu a încălcat nimic, iar vinovații trebuie să răspundă în fața legii

loading...

Comments are closed.