Politică

(video) Guvernarea atacă presa de opoziție! Prim-ministrul Maia Sandu linșează Telegraph Moldova din incita Guvernului

Pinterest LinkedIn Tumblr

Guvernarea în frunte cu Maia Sandu continuă să atace presa de opoziție din Republica Moldova. Prim-ministrul a reacționat bolnăvicios și a acuzat Telegraph Moldova de fake news, atunci când un reporter i-a adresat o întrebare făcând referire la un articol publicat astăzi pe www.telegraph.md.

Acționând mai degrabă ca un lider politic ce are apucături dictatoriale, nu ca într-o democrație, Prim-ministrul Maia Sandu a declarat în fața presei că portalul de știri Telegraph Moldova ar fi de fake news și a cerut jurnaliștilor să nu-i mai adreseze întrebări care au la bază articolele de pe Telegraph.md. Trebuie să menționăm că lidera PAS nu este la prima acțiune de acest gen, iar aceste atacuri ne afectează imaginea și ne împiedică în colaborarea noastră cu alte portaluri de știri din țară și de peste hotare.

Mai exact, un reporter a întrebat-o pe Maia Sandu dacă este adevărat că îl pregătește pe fostul ei coleg din PLDM, fost ministru de Interne, Dorin Recean, pentru funcția de director al Serviciului Vamal, menționând că această informație a fost publicată astăzi pe Telegraph.md. Întrebarea a deranjat-o extrem de mult pe Maia Sandu care în loc de răspuns a preferat să atace portalul nostru de știri.

Prim-ministrul Maia Sandu a declarat în fața presei că poate prezenta o sumedenie de exemple prin care să demonstreze că Telegraph Moldova este site de fake news, iar noi o încurajăm și îi vom solicita să prezinte probe în acest sens. În cazul în care nu va prezenta probe, îi vom cere Prim-ministrului Maia Sandu să prezinte scuzele de rigoare și să renunțe la presiuni asupra presei de opoziție. În același timp, noi prezentăm dovezi, că avem în cadrul actualei guvernări diverse surse ce ne livrează informație veridică pe care o prezentăm publicului larg.

De exemplu, pe data de 9 iulie curent, sursele noastre ne-au informat că Ionela Costache, fosta soție a deputatului PAS, Dumitru Alaiba, va fi numită în funcția de secretar de stat la Ministerul Economiei și Infrastructurii. Iar pe data de 26 iulie, fosta soție a deputatului Alaiba a fost deja numită oficial în respectiva funcție.

Un alt exemplu este și cazul cu Andrei Popov și ministrul de Externe, Nicu Popescu, Telegraph.md fiind primul portal de știri care a informat că Popov este nașul de cununie al lui Popescu. Știrea noastră a provocat un lanț de critici la adresa Guvernului Sandu că promovează nănășismul și sub presiunea publicului, Popov a renunțat la respectiva funcție.

Tot pe Telegraph.md a fost publicat în exclusivitate și informația privind numirea lui Ștefan Ciorici în funcția de Secretar General al Guvernului. Ciorici fiind un alt apropiat al deputatului Dumitru Alaiba, mai exact acesta fiind nașul de cununie al lui Victor Bodiu, fost Secretar General al Guvernului până în 2014, care la rândul său, este nașul de cununie al deputatului din fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate, Dumitru Alaiba.

Șirul de exemple privind veridicitatea știrilor care au la bază informațiile transmise de sursele Telegraph Moldova este lung și în cazul în care Guvernarea va continua să ne atace, noi vom reaminti că am avut dreptate, publicând toate articolele prin care am demonstrat că în Guvernul Maiei Sandu nepotismul, cumătrismul și nănășismul sunt singurile criterii și filtre care decid cine și ce funcție să ocupe.

Amintim pe această cale Guvernării ACUM-PSRM că protecția surselor jurnalistice este garantată de normele naţionale:
 Constituţia R.Moldova, art.32
 Legea cu privire la libertatea de exprimare, art 13
 Codul Audiovizualului, art.14
 Codul deontologic al jurnalistului,
 Istrumentele internaţionale privind libertăţile ziariştilor

Facem apel către toate Ambasadele străine și Organizațiile Internaționale acreditate la Chișinău să ia atitudine și să condamne acțiunile Prim-ministrului Maia Sandu. Pentru că la întâlnirile cu oficialii străini, lidera PAS vorbește despre valori occidentale și necesitatea asigurării libertății presei, susținerea noilor site-uri de știri, iar în practică Prim-ministrul Maia Sandu atacă presa ce o consideră incomodă.

În același timp îi cerem Prim-ministrului Maia Sandu să prezinte dovezi clare precum că Telegraph Moldova este un site de fake news, în caz contrar ne rezervăm dreptul să replicăm precum este și firesc, că Maia Sandu este un Prim-ministru mincinos și face acuzații ieftine.

Cu toate aceste linșaje, redacția Telegraph.md va continua să-și facă meseria onorabil și să mediatizeze acțiunile Maiei Sandu și a tuturor celorlalți actori politici obiectiv și echidistant.

loading...

Comments are closed.